ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΛΑΣ...
Όταν η ΕΛΑΣ αφεθεί ελεύθερη ν’ ασκήσει τα καθήκοντά της κι’ όταν αυτή έχει στο πλάϊ της την πολιτική εξουσία μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο της για το οποίο έχει δημιουργηθεί από καταβολής δημιουργίας ελληνικού κράτους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο και μάλιστα τέσσερις μήνες από τότε που άλλαξε κυβέρνηση και η Όλγα Γεροβασίλη παρέδωσε στην ομάδα Χρυσοχοΐδη, η οποία προέρχεται κυρίως από το πιο μακρινό παρελθόν εκτός του Κ. Τσουβάλα που ήταν αρχηγός ΕΛΑΣ επι περιβόητου Τόσκα.

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ...
Από την εποχή της εξάρθρωσης της 17Ν είχαμε να δούμε τέτοια «επιτυχία» της ΕΛΑΣ όπου και πάλι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έτσι το έλεγαν τότε, υπουργός ήταν ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έβαλε πλάτη και εξάρθρωσε την αιμοσταγή οργάνωση, η οποία είχε στο ενεργητικό της ένα σωρό ψυχρές εκτελέσεις ανθρώπων, Ελλήνων, Άγγλων, Αμερικάνων!

Η 17Ν...
Από το 1974 μέχρι το 2002 αλώνιζαν τα μέλη της 17Ν και χτυπούσαν όπου ήθελαν για να δηλώσουν την επαναστατικότητά τους. Πέρασαν ένα σωρό κυβερνήσεις μέχρι το 2002 που εξαρθρώθηκε η 17Ν του Κουφοντίνα, των Ξηρών κι όλων των άλλων «παιδιών». Κάποια στιγμή έκανε αποκάλυψη ο τεράστιος συγγραφέας Π. Καμμένος που φόρτωσε στον Α. Παπανδρέου την 17Ν, αλλά κάτι πήγε στραβά και του ξέφυγε την τελευταία στιγμή!

Η ΕΛΑΣ...
Από τον Χρυσοχοϊδη του 2002 στον Χρυσοχοΐδη του 2019, ο οποίος είτε άφησε την ΕΛΑΣ να κάνει την δουλειά της είτε έδωσε αυστηρές εντολές, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην εξάρθρωση της σύγχρονης τρομοκρατίας η οποία αφού εκλώσησε για κάμποσα χρόνια, νάτην τώρα να ξαναβγαίνει από το τσόφλι και να θέλει να πιεί αίμα για να φέρει τη χώρα στα ίσια της!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ...
Ευτυχώς του προλάβαμε, είπε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής, ο οποίος κάτι ήξερε αλλά δεν είχε τα χέρια λυμένα για να κάνει τις επεμβάσεις. Είχαν βγάλει τα καλάσνικωφ και πυροβολούσαν στόχους αδιακρίτως. Πρώτοι και καλύτεροι, γι’ αυτούς, στόχοι ήταν οι «μπάτσοι» με το γνωστό σύνθημα: «καλός μπάτσος ο δολοφονημένος μπάτσος»!

ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ...
Ολόκληρο οπλοστάσιο από καλάσνικωφ και άλλα δολοφονικά αντικείμενα, μεταξύ αυτών και οι γνωστές μολότωφ, τις οποίες έχουν δικαίωμα να τις μεταφέρουν με τους ντορβάδες τους ελεύθερα τα παιδιά των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Χαλανδρίου κλπ. Το είπαν και δύο «λουλούδια» του Ελληνικού κοινοβουλίου ονόματα Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ και η γνωστή αγωνίστρια – επαναστάτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ...
Αναρωτιώνταν ο Λάππας αν είναι έγκλημα η μεταφορά μολότωφ για να συμπληρώσει η Κανέλη: Και τι σε νοιάζει εσένα αν κουβαλάνε τα παιδιά βόμβες μολότωφ; Απόψεις που στηρίζονται στους νόμους που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λίγο πριν ο λαός τους στείλει αδιάβαστους.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ...
Άλλαξαν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα και από κακουργήματα τα έκαναν όλα πλημελήμματα. Ο νόμος Παρασκευόπουλου άδειασε τις φυλακές από βαρυποινίτες και τους άφησε ελεύθερους να κουβαλάνε βόμβες και καλάσνικωφ, βγήκαν για «κυνήγι» στο κέντρο και στα περίχωρα της Αθήνας και όποιον πάρει ο χάρος!

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ...
Γκέτο και άντρα της αναρχίας τα Πανεπιστήμια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Αντί για εργαστήρια επιστημονικού περιεχομένου, λειτουργούσαν τα «εργαστήρια» παρασκευής βομβών, διακίνησης ναρκωτικών και παρεμπορίου σε Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕ, Αριστοτέλειο. Όλα αυτά με την ανοχή της πολιτείας, η οποία βολεύονταν με αυτού του περιεχομένου τις δράσεις και να μην ενοχλείται το Μαξίμου.

ΟΨΙΜΟΙ
Νέο Πολυτεχνείο πάνε να στήσουν κάποιοι αντιπολιτευόμενοι τύποι που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τον επαναστάτη που έκρυβαν μέσα τους τα περασμένα χρόνια. Φίλης και Θεανώ πήγαν στην ΑΣΟΕ για συμπαράσταση και έφυγαν πύξ-λαξ από τους ίδιους του φοιτητές(;) Θυμήθηκε τα νειάτα της η Θεανώ όπου το 1973 έγινε καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Θυμήστε μου ποιος ήταν τότε Πρωθυπουργός και πρόεδρος της χώρας που υπέγραψε τα ΦΕΚ της ανακήρυξης των καθηγητών!

ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!
Είπαμε να μη καταργηθεί η χοιροφαγία στον τόπο μας ένεκεν μεταναστών αλλά να μη το ξευτιλίσουμε κι΄από πάνω. Να μη δίνει το δικαίωμα της Ελεύθερης επιλογής στη διατροφή αιτία στους πάσης φύσεως Γιαννούληδες να καταχεριάζουν τους μπριζολάκηδες οταν οι τελευταίοι επιδεικτικά στήνουν τσιμπούσια στα μούτρα όλων εκείνων που η θρησκεία τους απαγορεύει το χοιρινό!

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ!..
Αυτό που έκαναν οι κάτοικοι των Διαβατών δεν χωράει σε κάποια λογική όταν αυτά γίνονται επι τούτου, για ν’ απαλλαγούν από τους «αλλόθρησκους». Το ότι αντιδρούν στην εγκατάσταση «μουσαφιραίων» δεν τους δίνει το δικαίωμα να γελοιοποιούνται μ’ αυτή την προκλητική στάση απέναντι στον κοινό νού. Κατάφερναν έτσι να μπαίνουν απέναντι σε πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να χάνουν το δίκιο τους!

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Τους «Διαβατινούς» συνέδραμε στη σουβλακογιορτή και σουβλακοκατανάλωση ο γνωστός Παναγιώτης Ψωμιάδης δείχνοντας την αντίθεσή του προς την απόφαση της κυβέρνησης να ξαλαφρώσει τα νησιά και να διασπείρει τους «μουσαφιραίους». Έβλεπες έναν Ψωμιάδη να μη χορταίνει το χοιρινό σουβλάκι και κυρίως να το απολαμβάνει με όλες τις αισθήσεις του έξω από τον καυταυλισμό των «εγκλείστων». Είναι μια ακόμη μεγάλη μορφή αντίστασης του Ψωμιάδη μετά την Ζοροκατάσταση στην Θεσσαλονίκη όταν το πάλαι ποτέ κατείχε εξουσία!

ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ...
Οι εκλογές στην ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ αλλά και στις ΠΕΔ όλης της χώρας και φυσικά οι εκλογές στην ΚΕΔΕ ήλθαν να επισφραγίσουν το απέραντο γαλάζιο της χώρας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάϊο! Τώρα δεν δικαιούνται δια να ομιλούν (αθάνατε Μένιο) όλοι όσοι προσπάθησαν να σοβιετοποιήσουν(!) τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΝΙΚΗ...
Με ψήφους 79 έναντι 38 η κεντροδεξιά κέρδισε την κεντροαριστερά στην Ήπειρο αποκτώντας την απόλυτη πλειοψηφία στην ΠΕΔ Ηπείρου, εκλέγοντας 14 συμβούλους σε σύνολο 21. Επτά συμβούλους εξέλεξε η συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ των ΜΠΕΓΚΑ – ΝΑΤΣΗ και λοιπών «δημοκρατικών» «προοδευτικών» αριστερών δυνάμεων.

ΟΙ ΕΚΤΟΣ...
Πάμε τώρα στα επιμέρους όπου ο Β. Κοσμάς και η Βούλα Τσίλη έμειναν απ’ έξω αφού οι συνδιασμοί που στήριξαν τους άφησαν. Στην κεντροδεξιά το αποτέλεσμα Τασούλας – Καλογιάννης ήταν κερδοφόρο για τον πρώτο, αφού ο εκλεκτός του Φ. Ευαγγέλου κατέκτησε κορυφή έναντι του εκλεκτού του κ. Καλογιαννέϊκου Βασ. Κοσμά, ο οποίος ως ήταν φυσικό, έμεινε απ’ έξω από την ΚΕΔΕ, η οποία ήταν η αδυναμία του.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Με ρωτούν φίλοι της στήλης για την «διένεξη» Εφημερίδας – Μητροπολίτη για την επικείμενη δίκη που έχει οριστεί στις 19/11/19 για την κλοπή κειμηλίων σχεδόν όλης της χώρας με την Ήπειρο και τα Γιάννινα να έχουν τον πρώτο λόγο. Δεν μπαίνει η στήλη σε λόγο κριτή στην προκειμένη περίπτωση, διότι ό,τι είχαμε να γράψουμε το κάναμε πρίν από λίγες μέρες. Η στήλη από τον καιρό που δημιουργήθηκε είναι αυτόνομη και καταθέτει τις δικές τις απόψεις καταγράφοντας συνήθως τα σοβαρά, τα εύθυμα, τα όρθια, τα ανάποδα, ασκώντας κριτική και μάλιστα σκληρή προς πάσαν εξουσία. Ούτε η στήλη, ούτε η εφημερίδα, ούτε ο Μητροπολίτης στην προκειμένη περίπτωση μπαίνουν σε ρόλους δικαιοσύνης, οπότε η έκφραση άποψης και μόνο επιτρέπεται, αν όχι επιβάλλεται ορισμένες φορές. Και ο υπογράφων και η εφημερίδα ταλαιπωρήθηκε επί μία πενταετία για την έκφραση γνώμης όταν άσκησε κριτική προς «ρασοφόρους», οπότε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά του τόπου μας. Τελικός κριτής στα εγκόσμια είναι ο φυσικός δικαστής. Για τα επουράνια είναι ο Μεγαλοδύναμος!

ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΓΕΣ!
Απαντώντας δε σε κάποιους άσπονδους φίλους που σε κάθε σχολιασμό της στήλης ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους, το μόνο που έχω να πω είναι πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν κι έχουν διαχρονική αξία, όπως η εντιμότητα των σχέσεων. Αν θέλουν όψιμα να παραστήσουν τους άμεμπτους ένα να ξέρουν: Ο καθένας μας εκτίθεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και σε ορισμένες περιπτώσεις και ευθύνες πολλών άλλων. Επομένως, οι απειλές και οι παλικαρισμοί περί φίμωσης της στήλης πέφτουν στο κενό. Οι τζάμπα μάγγες μας περίσσεψαν!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ;
Σ’ αυτές τις εκλογές για την ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ επικράτησε η άποψη ότι εκλεκτός για την προεδρία θα έπρεπε να είναι Γιαννιώτης. Αυτό δεν το κατάλαβε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος, ο οποίος με τη θέση κατάταξης από συναδέλφους του δεν θα ευτυχήσει να ξανα είναι στο τιμόνι της ΠΕΔ για να συνεχίσει το έργο του;

Ο ΡΟΛΟΣ ΕΛΙΣΑΦ...
Αναρωτιούνται ορισμένοι ντόπιοι αναλυτές για τον ρόλο του έπαιξε ο Δήμαρχος με την μεγαλύτερη δύναμη στον Περιφέρεια Ηπείρου. Ο λόγος για τον Μωυσή Ελισάφ κι αν ο ίδιος ενεπλάκη στην διαδικασία της εκλογής. Κατά τον ίδο, καμία ανάμειξη, κατά τα αποτελέσματα όμως έβαλε το χεράκι του ως όφειλε προς τα πρόσωπα και προς τον θεσμό, αφού ο ίδιος δεν έδειξε ενδιαφέρον για προεδρία της ΠΕΔ. Όλα τ’ άλλα σε κουβέντα να βρισκόμαστε!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.