ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ…
Συνάντηση Θ. Μπέγκα με Γιώργο Αμυρά στο γραφείο του δεύτερου στα πλαίσια της συναντίληψης μεταξύ των δύο ανδρών! Η συναντίληψη έχει να κάνει με την ίδρυση λιμναίου ταμείου για τις από πάσης φύσεως προκαλούμενες «πληγές» της Παμβώτιδας.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…
Τόσα χρόνια στο Δήμο Ιωαννιτών ο Θωμάς δεν βρήκε έναν «Ομοϊδεάτη» του πολιτικό που να συναντιληφθούν για τη λίμνη, το φυσικό αέριο, τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και γενικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως όψιμα συναντιλήφθηκε μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Γ. Αμυράς για την ίδρυση λιμναίου ταμείου, το οποίο φυσικά θα λύνει ζητήματα ναυσιπλοΐας στη λίμνη και δεν θα παίζουν ξύλο οι πλοιοκτήτες νυν και μελλοντικοί!

ΣΧΟΑΠ…
Για την τροποποίηση του ΣΧΟΑΠ στον πρ. Δήμο Μπιζανίου μίλησαν οι Κοσμηριώτες, Αμπελιώτες και κάτοικοι λοιπών περιοχών με την Τατιάνα. Εστί δε ΣΧΟΑΠ, ο χωροταξικός σχεδιασμός στην περιοχή που προβλέπει δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων αποκλείοντας κάθε άλλη δραστηριότητα και κυρίως πτηνοτροφική και κτηνοτροφική. Αλήθεια, έχει πάρει τ’ αυτί της κάτι για το ποιος έφτιαξε το ΣΧΟΑΠ στη συγκεκριμένη περιοχή; Αν όχι, ας ρωτήσει τον Βασίλη που έχει μαζί της. Εμείς ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε γιατί δεν έχουμε όρεξη να μπούμε σε διάλογο με τους νεοαναμορφωτές της περιοχής!

❁ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ…
Δώστε μας πίσω τον Παπαγγελόπουλο, τον Ν. Παππά, την Όλγα, για να σας συνδράμουμε στην κρίση με τους Τούρκους! Αυτή τη συναλλαγή θέλησε να κάνει προχθές από βήματος Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει φυσικά την απάντηση από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ!

■ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!
Στα σκυλιά τελικά Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη από τους Συριζαίους με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη, που ανάθεμα αν κατάλαβε κι αν θυμάται ότι πέρασε 4,5 χρόνια από την καρέκλα του πρωθυπουργού. Έβαλαν τον Τζανακόπουλο να υποστηρίξει τον Παπαγγελόπουλο και το μόνο που κατάφερε ήταν να τον χώσει ακόμη πιο βαθιά στην διαπλοκή με το παραδικαστικό!

❖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…
Προσπάθησαν να απαντήσουν στον Α. Σαμαρά, ο οποίος τους κατακρεούργησε με τα λόγια των δικών τους ανθρώπων (Κωνσταντόπουλο, Κωνσταντοπούλου, Αλαβάνο). Ένας Σαμαράς από τα πολύ παλιά κι από τα χρόνια της μαχόμενης πολιτικής που δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω στρέφοντας τα βέλη εναντίον όλων εκείνων που τον ήθελαν να παίρνει χρήματα με τροχήλατη βαλίτσα, όπως αρχικά είχαν καταθέσει οι κουκουλοφόροι μάρτυρες για να τα ξεχάσουν στην προανακριτική.

❁ ΤΟ ΣΑΠΙΣΜΑ…
«Το ηθικό πλεονέκτημα της υπεροχής της αριστεράς σαπίζει σε ατμόσφαιρα βούρκου», έχει πει ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέντορας του Αλέξη Αλ. Αλαβάνος κι αυτό το ανέφερε ο Α. Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή προχθές και τους βούλωσε τα στόματα με τα συντροφικά τους πυρά. Από κει και πέρα όλα τ’ άλλα λόγια ήταν περιττά…

■ Η ΜΗΝΥΣΗ…
Αντί να στείλει τον αρχηγό της Πυροσβεστικής στην δικαιοσύνη η Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε μήνυση στην «Καθημερινή» που γνωστοποίησε τους εκβιασμούς του πρώην προστατευομένου της! Αντί για το γομάρι, βαράει το σαμάρι, ένα πράγμα!

❖ ΘΑΨΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ!
«Μου είπε η υπουργός να σου πω» τι θα πεις στη δικαιοσύνη, ακούγεται να λέει ο αρχηγός Ματθαιόπουλος στον αξιωματικό που έκανε έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι με εντολή εισαγγελέα. «Θάψτο που σου λέω, αν δεν θες να πας καμιά Σάμο που δεν πρόκειται να σου στείλουμε εναέρια μέσα αν τυχόν πιάσουν φωτιές, όπως έκαναν οι προηγούμενοι σε Μάνη και Κήθυρα. Θάψτο! Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Έχεις 15-20 χρόνια ακόμη για να πάρεις σύνταξη»! Αυτά ακούγονται στην συνομιλία και φταίει η εφημερίδα που το έγραψε κι όχι αυτός που απειλούσε μεταφέροντας τις επιθυμίες της προϊστάμενης αρχής που είναι η Όλγα και η οποία μόλις είχε «φάει» τον συμπατριώτη της τον Τόσκα, που ποιος τον θυμάται τώρα!

❁ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ…
Θέατρο του παραλόγου από μία πρώην κυβέρνηση η οποία αυτοβαπτίστηκε αριστερή και έτσι πορεύτηκε 4,5 χρόνια. «Ήταν η ντροπή της αριστεράς», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλαβάνος για να συμπληρώσει ότι ήταν ένας βούρκος σκέτος! Όταν αυτοί τα λένε, εμείς τι να προσθέσουμε;

■ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ!
«Θάψτα μη μπλέξεις. Σου μεταφέρω εντολές άνωθεν. Μη δείξεις ονόματα. Μη δείξεις Δούρου! Θα σε σκίσουμε με δυσμενή. Αν τα βάλεις με δασαρχείο θα σου ανοίξουν τον κ…ο. Αν τα βάλεις με Δούρου θα σου ανοίξουν τα καπούλια»! Συριζαϊκή ρητορική και άσκηση αριστερής πρώτης φοράς πολιτικής. Τα παραπάνω από το Συριζαίο παιδί της Όλγας, αρχηγό της Πυροσβεστικής!

❖ Ο ΦΟΒΟΣ…
Όμως, γιατί προτίμησε να στείλει στην δικαιοσύνη τους δημοσιογράφους η κυρά – Όλγα κι όχι τον αρχηγό που αραδιάζει όλες τις αθλιότητες προς τον αξιωματικό; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση. Υπάρχει προφανώς ο φόβος ο εκλεκτός αρχηγός να έχει καταγράψει κι εκείνος τις εντολές Όλγας, οπότε άλλη δουλειά δεν είχαν να κάνουν εκεί, στην Πυροσβεστική, από τα να καταγράφει ο ένας τον άλλον. Ταβλαδόρους τους αποκαλούσαν κάποτε, κακώς! Καταγραφείς αποδείχτηκαν σήμερα.

❁ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!
Κακή πράξη η καταγραφή της συνομιλίας, σκίζουν τα ιμάτιά τους οι Ζαίοι και κινδυνεύει η δημοκρατία, λέει η θεία Όλγα. Άμα όμως καταγράφαν οι Πολάκηδες και οι Χαϊκάληδες με τους Λαζοπουλαίους, τότε έκαναν καθαρά δημοκρατικές πράξεις!

■ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!..
Και η ΕΣΗΕΑ πού εξαφανίστηκε στην περίπτωση της παραπομπής των δημοσιογράφων της «Καθημερινής»; Γιατί μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν βγάλει το σκασμό; Παραπέμπονται συνάδελφοί τους επειδή έκαναν τα αποκαλυπτήρια ως όφειλαν και μένει στο απυρόβλητο ο συρφετός που προσπαθούσε να βάλει στο χέρι τους αρμούς της εξουσίας, μεταξύ αυτών πρώτη και καλύτερη την ελευθερία του Τύπου, όπως επιχειρήθηκε με τους Καλογρίτσα, Σαββίδη, Μαρινάκη, Κοντομηνά…

❖ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΛΩΡΑΣ…
Στα 89 έφυγε από τη ζωή ο Ανέστης Λώρας, ο οποίος μπήκε στην πολιτική το 1963 σε ηλικία 32 ετών με την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου. Ήταν τότε ο νεότερος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα έγινε υφυπουργός της τότε κυβέρνησης γράφοντας την δική του ιστορία στα Ιουλιανά, ακολουθώντας τότε τον Κώστα Μητσοτάκη με τον οποίο συνδέονταν με φιλία και κουμπαριά.

❁ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ…
Εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. το 1989 και δυστυχώς για λίγο διάστημα. Το 1993 ήταν εκ νέου υποψήφιος με τη Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων, αλλά δεν εξελέγη και ασχολήθηκε με την δικηγορία, η οποία ήταν και η ενασχόλησή του.

■ ΘΥΜΑΜΑΙ…
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, στις οποίες οδηγήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης λόγω Α. Σαμαρά και της ομάδας του κι όταν καταρτίζονταν οι συνδυασμοί σ’ όλη τη χώρα ο υπογράφων βρέθηκε στο γραφείο στο Μαξίμου σε συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό. Μεταξύ των άλλων η συζήτησή μας περιστράφηκε στους υποψηφίους στο Νομό Ιωαννίνων και τα δύο πρόσωπα που απασχόλησαν ήταν η υποψηφιότητα Ανέστη Λώρα και του τότε ανερχόμενου πολιτικού αστέρα επίσης δικηγόρου και διατελέσαντα προέδρου Ν.Ε. Ν.Δ. Ιωαννίνων, αείμνηστου φίλου Νίκου Βάκκα. Ο Κων/νος Μητσοτάκης συμφώνησε στις δύο αυτές υποψηφιότητες για τον μεν Ανέστη επειδή ήταν φίλος και συνοδοιπόρος του, για τον δε Νίκο Βάκκα διότι ήταν από τα αξιολογότερα στελέχη της Ν.Δ. εκείνης της εποχής και ο νεότερος σε ηλικία.

❖ Η ΧΑΡΗ…
Ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης μου ζήτησε μία χάρη. Να βάλουμε περισσότερη πλάτη στον Ανέστη, διότι τον θεωρούσε αδικημένο και τον ήθελε βουλευτή. Δυστυχώς, ούτε ο Ανέστης εξελέγη, ούτε ο Νίκος Βάκκας ποτέ συμπεριελήφθη στον συνδυασμό, διότι έτερος τότε υποψήφιος επικαλέστηκε καταγωγή από Λάκκα Σούλι και κινδύνευε η εκλογή του από τους άλλους δύο συνυποψήφιους! Τον μεν Ανέστη «έκοψε» ο λαός, τον δεν Νίκο Βάκκα έκοψε υποψήφιος Μητσοτακικών αισθημάτων!

❁ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ…
Τελευταία φορά που συνάντησα τον Ανέστη Λώρα ήταν πριν τρία χρόνια και μου έφερε ένα ιδρυτικό καταστατικό κόμματος στο οποίο θα ηγούνταν σε εθνικές εκλογές. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα για να μάθουμε προχθές ότι έφυγε για πάντα από τη ζωή, η οποία όσον αφορά την πολιτική, ήταν αξιόλογη και πολυτάραχη. Μάλιστα, η «κυβέρνηση» των συνταγματαρχών λίγο μετά την 21η Απριλίου 1967 είχε αναρτήσει ένα ταμπλώ στην Πλατεία Συντάγματος στο οποίο εμφανίζονταν ο Ανέστης να «ανταλλάσσει» καθίσματα στη Βουλή με την λεζάντα: «Να γιατί έγινε η επανάσταση». Καλό ταξίδι!

■ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…
«Επειδή η πόλη των Ιωαννίνων έχει Εβραίο δήμαρχο, αυτό είναι ικανό να προσελκύσει τουρίστες»! Κάτι τέτοιο πρέπει να είπε ένας τουριστικός σύμβουλος που έχει αποκτηθεί από τα περισσευούμενα του Μπουτάρη που είχε γιομίσει τη Θεσσαλονίκη με Τούρκους επειδή ο Μπουτάρης δήλωνε φιλότουρκος και μάλιστα φορούσε και ανάλογο φέσι!

❖ Ο…ΠΟΙΗΤΗΣ!
Τι ακριβώς θέλει να πει ο «ποιητής» τουριστικός σύμβουλος του Μωυσή Ελισάφ και δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι υπόλοιποι μη Εβραίοι ιθαγενείς; Απλά να τον πληροφορήσουμε τον κ. Πέγκα ότι οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν βρει μόνοι τους τον δρόμο τον τουριστικό προς Ήπειρο, κυρίως Ζαγοροχώρια και Τζουμέρκα και δεν περίμεναν τον εκ Θεσσαλονίκης «σύμβουλο» να τους υπενθυμίσει ότι τα Γιάννενα γίνονται τουριστικός προορισμός επειδή έχουν εβραϊκής καταγωγής δήμαρχο. Τον έψαχνε πολύ καιρό ο κ. Ελισάφ και τον έφερε στα Γιάννενα για να πουλήσει… πάγο σε Εσκιμώους;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.