ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΟΜΙΜΟΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ…

Εκείνο το νόμιμον και ηθικόν έχει κάψει καρδιές, έχει κάψει σπίτια, έχει κάψει κυβερνήσεις και όσοι δεν το καταλαβαίνουν κακό της κεφαλής τους. Αυτό το νόμιμον και ηθικόν επικαλείται ο αποκεντρωμένος εκ Κοζάνης Β. Μιχελάκης για ν’ απαντήσει στον Γιώργο Παπαχρήστο των «ΝΕΩΝ» και στον «Πρωινό Λόγο» που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τις «προίκες» που έφτιαξε για κόρες και ανιψιές, για να έχουν κάτι να πορεύονται στο μέλλον.
 ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ…
Μιλάμε για τα φωτοβολταϊκά που ο ίδιος φρόντισε ως αποκεντρωμένος Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου να εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις και φυσικά να ενταχθούν και σε ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Μιλάμε πολύ στοργικοί αυτοί οι πρώην ΠΑΣόκοι νυν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που ενώ απεχθάνονται τον καπιταλισμό, εν τούτοις τον υιοθετούν όταν πρόκειται για τα οικονομικά οικογενειακά συμφέροντα. Ωστόσο, η κυβέρνηση τους αγκαλιάζει σφιχτά διότι η ελεύθερη οικονομία είναι το ατού της!
 ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ…
Αν, λέω αν, δεν κατείχε αυτή τη θέση ο αποκεντρωμένος Β. Μιχελάκης θα είχε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιου είδους μπίζνες για να έχουν κάτι στα γεράματά τους τα βλαστάρια του; Το έκανε, λέει για να πάψει η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη και τα φωτοβολταϊκά προσφέρονται για προστασία περιβάλλοντος! Αλήθεια, σ’ εκείνο το «αχούρι» του τελωνείου Κακαβιάς καμιά λάμπα θ’ αλλάξει;

❁ Η ΔΙΨΑ…
Διψούσαν για αίμα και αυτό το κατάφεραν στην πλατεία Ν. Σμύρνης που την έκαναν πλατεία Εξαρχείων. Ήθελαν νεκρό αστυνομικό και παραλίγο να το πετύχουν! Άλλωστε, γι’ αυτούς είναι ένας μπάτσος λιγότερος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον μπαχαλακισμό τους!

■ Η… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!
Σε ζωντανή μετάδοση ο «αγώνας» στην Ν. Σμύρνη όπου κάθε καρυδιάς καρύδι πήγε να διασκεδάσει με τον πόλεμο που άνοιγαν τα παιδιά του Αλέξη που, αφού του φίλησαν το χέρι, πήραν την ευχή του να τα κάνουν όλα μπάχαλο και να στείλουν αδιάβαστους… κακούς μπάτσους που την προηγούμενη μέρα είχαν ρίξει «ψιλές» στα ψαχνά συντρόφου, αγανακτισμένου πλατείας Ν. Σμύρνης αυτή τη φορά!

❖ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ…
Υπάρχουν και κάποιοι ψοφοδεείς συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στην Αθήνα που έριξαν όλο το ανάθεμα στον αστυνομικό που την Κυριακή δεν προσέφερε… λουλούδια στον αναρχικό! Οι ίδιοι συνδικαλιστές κοτούλες προχθές που σακάτεψαν τα καλόπαιδα τ’ ατίθασα τον συνάδελφό τους και έμειναν στις ευχές να τον κάνει ο Θεός καλά!

❁ Ο ΜΟΥΣΤΕΡΗΣ…
Είναι Αλβανός μουστερής ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό, ο οποίος μετά την «ηρωική» του πράξη ελάμβανε και απολάμβανε τα συγχαρητήρια της παρέας του! Έφυγε από τον πρώην παράδεισο του Εμβέρη και του Έντι για να έλθει στην Ελλάδα να απολαύσει τον «παράδεισο» του μπαχαλακισμού, που είναι το σήμα κατατεθέν των αριστερόπουλων!

■ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ…
Πάνω από 400 επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών από αριστεροαναρχοεπαναστάτες αλλά ούτε που νοιάστηκε ποτέ κανείς. Ένα επεισόδιο αστυνομικού εναντίον γνωστού αναρχοαριστερού στην Ν. Σμύρνη ήταν αιτία επανάστασης και πρέπει να εκτελεστεί στην πλατεία ο αστυνομικός που τόλμησε να σηκώσει γκλόπ και μάλιστα μεταλλικό εναντίον… αμέριμνου πολίτη που εντελώς τυχαία βρίσκονταν στην συγκεκριμένη πλατεία την συγκεκριμένη στιγμή.

❖ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ…
Βγαίνει ο Βουλευτής ΝΔ Κυρανάκης και βγάζει την «κουκούλα» του δαρμένου και γίνεται κακός χαμός από τα Συριζόπουλα. «Που το έμαθε αυτό, άρα είναι συνεργάτης της ΕΛΑΣ», έβαλαν τα κλάματα τα αριστερόπουλα που ξαναγύρισαν την «μπιφτέκα» και ξαναθυματοποιήθηκαν. Φταίει ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που έχουν ονοματεπώνυμα οι επαναστάτες της Ν. Σμύρνης που κατέβηκαν απ’ όλα τα κράκουρα για να λιαστούν στην Πλατεία Ν. Σμύρνης.

❁ ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ…
Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης είναι το διαχρονικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει η ΕΛΑΣ στην εποχή του Τόσκα και της Γεροβασίλη με την Κατερίνα Παπακώστα. Τότε ντε που οι πολίτες έπρεπε να προσποιούνται τους κοιμισμένους για ν’ αφήσουν τους κλέφτες ανενόχλητους να κάνουν καλά την ζωή τους. Τότε που στο Μάτι όλα ήταν καλά καμωμένα και που «ευτυχώς» μόνο 102 άτομα κάηκαν ζωντανά!

■ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ!
Όταν έτρωγαν το ξύλο της ζωής τους οι διαδηλωτές στον Λευκό Πύργο επειδή ήθελαν την Μακεδονία Ελληνική ήταν άλλη ΕΛΑΣ τότε. Όταν άνοιγαν κεφάλια στο Πισοδέρι Ελλήνων την ημέρα της παράδοσης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ήταν θεάρεστο το έργο της ΕΛΑΣ, ενώ προχθές έγιναν τα Σόδομα και Γόμορα στην Ν. Σμύρνη και επειδή ήταν ημέρα Κυριακή, η ΕΛΑΣ είναι εγκληματική οργάνωση που δεν είχε δουλειά να κάνει και έδειρε έναν τυχαίο «διαδηλωτή» που εντελώς τυχαία περνούσε από κει και ξαφνικά μπήκε μπροστά στο μεταλλικό γκλόπ! Προσέξτε, μεταλλικό!

❖ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!
Να παραιτηθεί λοιπόν ο Χρυσοχοΐδης διότι αυτός φταίει για όλα. Ποτέ δεν του συγχώρεσαν την αποκάλυψη των δραστών της 17Ν και το κυνηγητό συνεχίζεται. Είχαν προηγηθεί αιτήματα παραιτήσεων άλλων υπουργών της κυβέρνησης με προτελευταία την παραίτηση της Μενδώνη.

❁ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ…
Φυσικά και δεν συντάσσομαι με την βίαια συμπεριφορά του αστυνομικού προς άοπλο πολίτη. Τόσοι αστυνομικοί ήταν στην περιοχή, μπορούσαν να τον μπουζουριάσουν και να μην τον ξυλοκοπήσουν. Αλλά δεν μπορούμε ν’ αρχίζουμε το αφήγημα από την ώρα του ξυλοδαρμού αγνοώντας τι είχε προηγηθεί, αφού οι «κάμεραμαν» ήταν επιλεκτικοί στην καταγραφή. Άρχισαν την ιστορία από κει όπου γίνεται χρήση βίας ενώ η ΕΛΑΣ είχε βρεθεί εκεί πολύ χρόνο πριν.

■ ΜΕΣΩ F/B…
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε προσωπικό επίπεδο τελευταία έχει αναλάβει την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ήπειρο, κάτι που προβληματίζει πολύ κόσμο. Από το F/B ο κ. Καχριμάνης σχεδόν καθημερινά δίνει τα νούμερα τα θετικά στον κορωνοϊό και μάλιστα αναλυτικά από κάθε πηγή από την οποία προέρχονται αυτά!

❖ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ…
Δεν λέμε ότι δεν κάνει καλά, αλλά όταν υπάρχουν ένα σωρό αρμόδια όργανα γι’ αυτή την δουλειά, γιατί τον ρόλο του ενημερωτή να τον αναλάβει προσωπικά ο Περιφερειάρχης και να δίνει εκείνος τα νούμερα, τα οποία κάποιες φορές έρχονται σε αντίθεση με εκείνα που από την Αθήνα καθημερινά τις απογευματινές ώρες γνωστοποιούνται από τον ΕΟΔΥ!

❁ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ενημέρωση για την πανδημία και στην περιοχή μας από τότε που υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα στην αρχή, γίνονταν από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να της αφαιρεθεί λίγο αργότερα και να δουλεύει ράδιο αρβύλα σχετικά με το που ποιος πόσα κρούσματα χρεώνονται. Πολλές φορές αμφισβητήθηκαν τα νούμερα αν είναι ντόπια ή εισαγόμενα και πόσο τα εισαγόμενα επηρεάζουν την κατάσταση και στην Ήπειρο. Όλα αυτά μέχρι πρότινος που αρχίσαμε να βλέπαμε τα στοιχεία από το προσωπικό προφίλ του Περιφερειάρχη, ο οποίος προφανώς ενημερώνεται από επίσημες πηγές και κείνος με την σειρά του ενημερώνει το πλήθος.

■ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…
Είδαμε την καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου Γ. Λυκογιώργου για μεθόδευση στην υπόθεση LED στο Δήμο Ιωαννιτών και δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει ο ποιητής και ιδιαίτερα με ποιους είναι στην προκειμένη περίπτωση. Το ξέρω πως θα πει ότι είναι με την νομιμότητα, αλλά κάτι άλλο μπορεί να μας πει για να είναι πιο κατατοπιστικός;

❖ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
Θα μου πει κάποιος, είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο, οπότε ένας χαμός επιβάλλεται. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον για να προχωρήσει και κανένα έργο σ’ αυτό τον έρμο τόπο που πάντοτε επικρατούν οι δεύτερες και πονηρότερες σκέψεις. Δέστε τι έγινε με την Λ. Νιάρχου και με την επέκταση του Βιολογικού της πόλης μας. Έργα που «έφαγαν» 10-20 χρόνια για να μπουν σε φάση κατασκευής.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.