ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΕΟΔΥ…
Εντελώς ακατανόητη η κίνηση του ΕΟΔΥ να αποσύρει τα συνεργεία που διενεργούσαν rapid tests στα δύο νοσοκομεία μας και τα σκόρπισε στην πόλη! Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι αφ’ ενός να αφαιρέσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες πολίτες που προσέρχονταν στα νοσοκομεία είτε ως ασθενείς είτε ως συνοδοί να εξετάζονται και αφ’ ετέρου να ψάχνουν στο κέντρο της πόλης να βρουν θέση στάθμευσης και να ξεροσταλιάζουν σε ουρές για την εξέταση.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ…
Κάθε ενδιαφερόμενος, κυρίως ασθενής, που πρόκειται να πάει σε νοσοκομεία πλέον πρέπει να περνάει από το προαύλιο της Περιφέρειας για την εξέταση και με αποδεικτικό «ελευθέρας» να πάει για εξετάσεις ή άλλες πράξεις στα νοσοκομεία, επειδή έτσι αποφάσισε ο ΕΟΔΥ ικανοποιώντας άραγε τίνος το χατίρι, διότι περί τέτοιου πρόκειται! Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να εννοηθεί γι’ αυτή την πράξη.

ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ!..
Από τρεις γραμμές που είχαν τα νοσοκομεία έμειναν χωρίς καμία διότι προτάχθηκε η αγορά, της οποίας μόνο αυτό της έλειπε σε καιρό πανδημίας και καραντίνας, να μην παίρνει δηλαδή ανάσα από το κυκλοφοριακό! Απλά χορηγούν ορισμένο αριθμό τέστ για ασθενείς, βαριάς μορφής όπως ογκολογικούς, νεφρολογικούς κ.α…

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…
Αυτή η κίνηση του ΕΟΔΥ δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας και τ’ αποτελέσματα δεν είναι εκείνα που προσδοκούσαν. Αν δεν φτάνουν τα συνεργεία, ας φροντίσουν να αναθέσουν λίγο παραπάνω προσωπικό για τέτοιου είδους υπηρεσίες. Οι υγειονομικοί των νοσοκομείων έχουν τεράστιο φορτίο για να επιβαρυνθούν με τέτοιας φύσεως εργασία. Ας το ξαναδούν το ζήτημα στο υπουργείο.

❁ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ…
Έξι στους δέκα Έλληνες θέλουν να ανοίξουν τα «σύνορα» και να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους! Σιγά το σπουδαίο νέο που μας είπαν οι επικοινωνιολόγοι που βλέπουν τέτοια στοιχεία στις δημοσκοπήσεις. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Αλλά κανείς δεν μας λέει πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με τις ΜΕΘ και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία να είναι τίγκα από κορωνοϊόπληκτους!

■ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ…
Όλο και χαμηλώνουν οι ηλικίες που ο κορωνοϊός κάνει το δικό του πάρτυ μετά τα πάρτυ που κάνουν σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Λάρισα και αλλαχού! Κάποιοι νεοέλληνες αψηφούν κάθε κίνδυνο για τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην κάνουμε Ανάσταση και να βρισκόμαστε μονίμως σε Μ. εβδομάδα! Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι με την ανερμάτιστη στάση τους πολλοί συνάνθρωποι τραβούν Γολγοθά ενώ κάποιοι άλλοι οδηγούνται στο θάνατο.

❖ ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!
Δύο σχεδόν λεωφορεία γεμάτα καθημερινά πέφτουν σε γκρεμό στη χώρα μας και αφανίζονται οι επιβάτες. Γι’ αυτούς τους θανάτους και για άλλους που θ’ ακολουθήσουν ποιος θα δώσει λογαριασμό; Εμβολιασμοί είναι η λύση για να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτή την κατάρα που έχει πλακώσει όλη την ανθρωπότητα. Όσοι πιο πολλοί δεχτούμε αυτή τη σωτηρία λύση τόσο νωρίτερα θ’ απελευθερωθούμε από τα δεσμά του άτιμου κορωνοϊού!

❁ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ…
Έχεις και την άλλη από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που νόμισε πως μπορεί να κάνει επανάσταση μπερδεύοντας το self test με το εμβόλιο! Με την μπατονέτα στέλνουμε αδιάβαστα στη διασωλήνωση τα παιδιά έλεγε και έγραφε, ενώ κουνούσε το 121 άρθρο του Συντάγματος ως αρμόδια… συνταγματολόγος! Από κοντά και ο έρμος νομικός σύμβουλος που σου ερχόταν να κλάψεις με όσα έλεγε μπροστά στις κάμερες.

■ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ…
Όσον αφορά στην δική μας περιοχή, μπορεί κορωνοπάρτυ αναλόγων διαστάσεων Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πάτρας να μην έχουμε, αλλά κάποιες αρπαχτές γίνονται από επιτηδείους. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα θετικά περιστατικά που έχει κυρίως ο Νομός Ιωαννίνων και που μόνο τυχαία δεν είναι. Καθημερινά η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει παρανόμους που βρίσκουν ένα τρόπο να ξεσκάσουν λόγω αποκλεισμού τους. Φταίει ο αστυνομικός που σημειώνει παραβάσεις κι όχι ο παραβάτης! Είναι η νέα λογική που εφαρμόζεται…

❖ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ…
Από το θ’ ανοίξουν ή όχι τα «σύνορα» για Πάσχα στο χωριό περάσαμε στο γιατί η Ανάσταση να γίνει στις 9 το βράδυ αντί στις 12 τα μεσάνυχτα! Από πλευράς επιστημόνων δόθηκε εξήγηση που έχει να κάνει με την προστασία ανθρωπίνων ζωών για να υπάρξουν επιτάφιοι θρήνοι όσοι λιγότεροι γίνεται. Από πλευράς ωραρίου τους παραπέμπω όλους αυτούς τους νεοχριστιανούς στο πως γίνονται οι Επιτάφιοι και οι Αναστάσεις στα μισά σχεδόν χωριά του Νομού Ιωαννίνων εν προκειμένω, που στερούνται Ιερέα! Αρχίζουν την Ανάσταση το μεσημέρι και καταλήγουν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, διότι πρέπει να επισκεφθούν τρία και τέσσερα χωριά που έχουν στην ευθύνη τους οι λιγοστοί Ιερείς!

❁ Η ΓΚΡΙΝΙΑ…
Και γι’ αυτό βρήκαν ευκαιρία για γκρίνια ορισμένοι που σώνει και καλά θέλουν ν’ ακούσουν Ανάσταση – χριστός Ανέστη στις δώδεκα ακριβώς, ενώ έχουν φροντίσει να πάνε εκκλησία ένα λεπτό πριν και να αποχωρήσουν ένα λεπτό μετά αφήνοντας τον Ιερέα και τον ψάλτη να συνεχίσουν μέσα στην απέραντη μοναξιά σηκώνοντας μόνοι το βάρος της Ανάστασης!

■ ΝΑ ΚΑΕΙ – ΝΑ ΚΑΕΙ!
«7 Μαΐου 2012 το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουν στα μπουρδέλα; Δηλαδή χωρίς προφυλακτικό»! Αριστοτελεία Πελώνη! Παλιά σοσιαλίστρια, σημερινή φιλελεύθερη! Πόσο κοντά είναι αυτού του είδους οι έννοιες ο Φιλελευθερισμός – σοσιαλισμός – οίκοι ανοχής!

❖ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ…
Μένοντας στις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου του 2012 όπου ο Γιωργάκης έχανε την πρωθυπουργία και ο Α. Σαμαράς πήγαινε προς Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να θυμίσω ότι σ’ όλα τα «μαγαζιά» υπάρχουν σχετικοί κανόνες, εκτός από το εξαίρετο «μαγαζί» που ονομάζεται πολιτική. Με ή χωρίς προφυλακτικό, αν είσαι τυχερός ή τυχερή, περνάς το κατώφλι της Βουλής που κάποιοι φώναζαν «να καεί, να καεί» για να καβαλήσουν την εξουσία και το κατάφεραν για 41/2 χρόνια!

❁ Ο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ…
Πρωτοπόρησε η κ. Πελώνη και ήταν η πρώτη που μίλησε για μπουρδέλο, αλλά το χρέωσε στον λαό το 2012 που δεν άφησε τον λατρεμένο Γιωργάκη (λατρεμένο του συγκροτήματος Λαμπράκη), ο οποίος από το «λεφτά υπάρχουν» πέρασε στο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Αυτό πίκρανε την κ. Πελώνη, η οποία έριξε το βάρος στο λαό που κούνησε μαντήλι στον Γιωργάκη της και έγραψε για λαό που ψηφίζει όπως πηγαίνει στα μπουρδέλα χωρίς προφυλακτικό, με ότι συνέπειες κι αν υπάρξουν!

■ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ…
Όμως, κ. Πελώνη μου, όπως στα μπουρδέλα που όταν σαν επιχειρήσεις δεν πάνε καλά δεν αλλάζεις τσατσά αλλά τις προσφέρουσες υπηρεσίες κυρίες, έτσι και στην πολιτική δεν αλλάζουν τον λαό αλλά τους πολιτικούς! Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά για τα δύο «σπορ» αλλά από σεβασμό προς τις εκδιδόμενες το κλείνουμε εδώ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι γνωστό ποιος πληρώνει τα στραβοπατήματα.

❖ SCRIPTA MANENT…
Τα άτιμα τα γραπτά μένουν, τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Κι όταν αυτά μένουν, τότε άντε ν’ αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! Όμως μεγάλη η καρδιά της ΝΔ και κυρίως μεγάλη η αγκαλιά που μπορούν να χωρέσουν πολλούς «μουσαφιραίους» και, αν χρειαστεί, διαγράφει τα ιστορικά εκείνων που τους θωρεί χρήσιμους. Άλλωστε, ολόκληρος Χριστός ήρθε στη γη για να επαναφέρει τους παραστρατημένους και αμαρτωλούς στο δρόμο του Θεού. Αυτά τα τελευταία γράφονται για όσους δεν θεωρούν την φιλελεύθερη παράταξη άσυλο μαστροπών!

❁ Ο Λ. ΤΖΙΜΑΣ…
Ένας πολύ καλός φίλος και ένας έντιμος συνοδοιπόρος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή χωρίς να είναι η ώρα τέτοιου ταξιδιού ακόμη. Ο Λάμπρος Τζίμας δεν θα μένει πια στην Κρανούλα Ιωαννίνων που ήταν ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε και τόσο λάτρευε. Ο Λάμπρος ήταν από τα πρώτα παιδιά που γνώρισα όταν μόνιμα εγκαταστάθηκα στα Γιάννινα, εκεί στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Ήταν τότε που η ανησυχία μας για πολλά πράγματα μας έφεραν κοντά για να φτάσουμε να συνεργαζόμαστε σ’ αυτοδιοικητικό επίπεδο, κυρίως στα του Δήμου Ιωαννιτών. Σοβαρός, μετρημένος, ολιγόλογος, νουνεχής και υπεύθυνος άνθρωπος και πολίτης, υπηρέτησε πιστά και τον χώρο τον επαγγελματικό ως άριστος τεχνικός στην ΕΡΤ, πιστός όμως και στις αρχές του ως εμπλεκόμενος με τα αυτοδιοικητικά. Μέχρι τις εκλογές στο Δήμο το 2019 είμαστε συχνά συνεργαζόμενοι στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, της οποίας ήταν δημοτικός σύμβουλος.

■ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΑΧΕΣ!
Χαμηλών τόνων, υψηλών όμως προδιαγραφών για αυτόν τον χώρο και έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Κέρδισε πολλές μάχες στη ζωή του με αξιοπρέπεια. Έχασε όμως την πιο σπουδαία που ήταν αυτή της ζωής του! Ήταν μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή η οικογένειά του για την οποία συχνά μιλούσε και ήταν υπερήφανος. Σ’ αυτή την οικογένεια τα θερμά συλλυπητήρια. Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε δεν τον βγάζουμε από τον νου και την καρδιά. Αντίο φίλε Λάμπρο!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.