ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΠΕΔΥ…
Επιτέλους, έπεσαν υπογραφές και το περιβόητο ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους θα ανοίξει τις πόρτες του κάνοντας γνωριμία με την πόλη και τους πολίτες για τους οποίους δημιουργήθηκε προ 15ετίας περίπου. Ένα κτήριο φάντασμα που όλοι το βλέπαμε αλλά κανείς δεν γνώριζε ποιος ήταν ο σκοπός που δημιουργήθηκε.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ…
Έπεσαν υπογραφές από τον ΕΟΔΥ και πλέον θα εξυπηρετεί εμβολιαστικές ανάγκες της περιοχής. Για ένα χρόνο προς το παρόν θα γίνει εμβολιαστικό κέντρο και ύστερα βλέπουμε αν θα συνεχίσει να λειτουργεί και κάτω από ποιες συνθήκες. Μία καλή αρχή όμως έγινε, κάτι που σημαίνει και την παραπέρα ενεργοποίησή του.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Μάλλιασε η γραφίδα μας να γράφουμε γι’ αυτή την μονάδα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την οποία ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να κρατιέται κλειδωμένη με όλο τον σύγχρονο, τότε, εξοπλισμό εντελώς αναιτιολόγητα. Κάποια στιγμή πρέπει να ζητηθούν ευθύνες απ’ όλους εκείνους που αρνούνταν την στελέχωση και την λειτουργία του.

ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ!
Το τέλος της αδιαφορίας το έδωσε ο δ/ντής της 6ης ΥΠΕ Β. Καρβέλης ο οποίος επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ πριν 15 μέρες που βρέθηκε στα Γιάννενα. Ήταν κοινή απαίτηση από φορείς της περιοχής να σταματήσει να σκουριάζει μία τέτοια δομή επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν άγνοια της ύπαρξής της. Έπρεπε να μπούμε σε πανδημία και να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός άδεια ν’ ανοίξουν οι πόρτες, διότι οι ανάγκες εμβολιασμού το επιβάλλουν.

❁ ΠΑΕΙ ΚΙ’ ΑΥΤΟΣ!
Και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου κούνησε μαντήλι από την θέση του για λόγους δημοκρατικής ευθιξίας! Δεν μπόρεσε ν’ αντέξει τέτοια προσβολή σ’ εκείνο το περιβόητο Περιφερειακό Συμβούλιο της Μ. Εβδομάδας κι’ άφησε γεια στις έμορφες και γειά στις μαυρομάτες!

■ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΜΑΤΑ…
Παραιτήθηκε ο κ. Σακαρέλης από την παράταξη του Γ. Ζάψα και αυτό έγινε εκτός συνεδρίασης του σώματος, κάτι που στέρησε το κλάμα από τους συναδέλφους του όπως έγινε στην περίπτωση του προέδρου Στ. Παργανά. Απλά μία δεύτερη παραίτηση η οποία θα καλυφθεί μαζί με αυτή του προέδρου μεθαύριο, Κυριακή.

❖ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ…
Απομένει να δούμε ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες και σε ποιόν θα δώσει δαχτυλίδι ο Αλέκος. Παλαιότερα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Οδυσσέας Πότσης, αλλά τελικά κάτι πήγε στραβά και εξελέγη ο παραιτηθείς Στ. Παργανάς. Αν λέω, αν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκ νέου, υπάρχει περίπτωση να είναι Βλάχος ο νέος Πρόεδρος;

❁ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ…
Την πρόσκληση για την μεθαυριανή μάζωξη για εκλογή προεδρείου πλην Γεν. Γραμματέα συνέταξε και απέστειλε η πλειοψηφούσα περιφερειακή σύμβουλος κ. Αγνή Νάκου. Αυτό προβλέπεται από τον σχετικό κώδικα, αυτό εφαρμόζεται. Ως πλειοψηφούσα θα μπορούσε να διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου έτσι ώστε να πρωτοτυπήσει σ’ αυτό το επίπεδο η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία το τελευταίο διάστημα μπήκε στο στόχαστρο για άλλες δράσεις! Όμως καθόλου παράξενο δεν είναι αν δούμε γυναίκα στο αξίωμα Προέδρου και να είναι από Θεσπρωτία η οποία έχει γνώση του αντικειμένου στον Α’ Βαθμό αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Σουλίου! Σταυρούλα Μπραΐμη το όνομά της.

■ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ…
Απολογισμό έργου του 2020 έκανε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να μιλάει για κοσμογονία και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρνουν τον όλεθρο. Μέση οδός δεν υπάρχει σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο!

❖ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!...
Έξι ώρες διήρκησε η συνεδρίαση και μάλιστα διαδικτυακά, που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο τραγελαφικά. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του κάνοντας παράλληλα κι άλλες αγγαρείες αφού ο τρόπος συνεδρίασης το επιτρέπει, αν δεν το επιβάλλει.

❁ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ LED!
Πάλι τα σκουπίδια και τα LED μονοπώλησαν την συζήτηση η οποία ευτυχώς πήρε ζωή όταν ο Χρ. Πατσούρας της κάτι από αριστεράς πήγε να τα κάνει αλά Περιφερειακό Συμβούλιο! Φαίνεται ότι ζήλεψε τους της πάνω Πλατείας που έπαιξαν στα πρωϊνά, στα μεσημεριανά, στα βραδινά και στους Ράδιο Αρβύλα και είπε μπας και φιλοτιμηθούν και παίξουν και την αφεντιά του!

■ ΛΑΣΤΙΧΟ…
Και καλά τα σκουπίδια «δόθηκαν» και καλά γίνεται ο λόγος. Εκείνο όμως τον φωτισμό τι τον έχουν τεντώσει τόσο και τον έχουν κάνει λάστιχο; Από την μία μεριά ο Ελισάφ και από την άλλη Μπέγκας – Τατιάνα το τραβάνε εδώ και είκοσι μήνες περίπου και στον τόπο τα βιολιά. Φταίνε οι προηγούμενοι, λέει η ΔΑ, φταίνε οι σημερινοί λέει η αντιπολίτευση και κάπως έτσι έχει περάσει η μισή σχεδόν θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Φέξτε μου και γλίστρησα…

❖ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…
Εν τω μεταξύ, ολόκληρος μπαχτσές η συνέντευξη του δημάρχου Ελισάφ στα ΝΕΑ. Μίλησε για όλα από τα μικρά του χρόνια μέχρι την κατάκτηση του υψώματος «Δήμος Ιωαννιτών». Κάπου εκεί αναφέρθηκε στην Ισραηλινή του καταγωγή και την Ισραηλίτικη κοινότητα, ενώ μεγάλη αναφορά έκανε στα φοιτητικά και καθηγητικά του χρόνια. Γενικά μίλησε για το παρελθόν του χωρίς αναφορές στο μέλλον κυρίως της πόλης μας.

❁ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!
Ώστε έτσι κυρία Αχτσιόγλου; Η κανονικότητα δεν βολεύει τα σχέδια της αριστεροσύνη σας, άρα πρέπει να την μπαχαλοποιήσουμε μπας και σας ξαναφέξει στην εξουσία; Εμπόδιο η κανονικότητα για να επικρατήσουν οι Πολάκηδες και όλοι εσείς οι «μπαχαλάκηδες» για να βάλουν μυαλό οι Έλληνες που πριν δύο χρόνια σχεδόν σας έστειλαν αδιάβαστους!

■ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ…
Εν μέσω Πανδημίας που καθημερινά μετράμε νεκρούς και διασωληνωμένους εσείς κάνετε λόγο για καταστροφή της κανονικότητας γιατί δεν είναι των συμφερόντων του κόμματός σας και μάλιστα είναι τεράστιο εμπόδιο στην επιστροφή στο δόγμα «τίποτα μην μείνει όρθιο»!

❖ ΤΟ ΔΟΓΜΑ…
Το ζήσαμε την εποχή των αγανακτισμένων του δόγματος «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Δεν το καταφέραμε τότε και τώρα ζητάμε έναν β’ γύρο για να ολοκληρώσετε το όνειρό σας. Αυτοί οι γύροι επαναφέρουν τους γύρους της δεκαετίας του ’40 με αποκορύφωμα τον γ’ γύρο σε Γραμμο-Βίτσι! Η ιστορία δεν σας διδάσκει ότι η επιθυμία από την πράξη και το αποτέλεσμα απέχει παρασάγκας!

❁ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ…
Βγαίνει η Αχτσιόγλου και καταφέρεται κατά της κανονικότητας κι όταν γίνεται σιούρ, που λένε και στο χωριό μου, αρχίζει τις κωλοτούμπες πετώντας το μπαλάκι στην προπαγάνδα της δεξιάς και άλλου τέτοιου τύπου αηδίες. Δεν καταλάβατε αυτό που είπε η συντρόφισσα και πάει να γυρίσει την μπιφτέκα. Φταίνε οι άλλοι για τις μύχιες σκέψεις της Συριζοπούλας, ενώ η ίδια έκανε διάλεξη περί κανονικότητας στη λειτουργία του σύμπαντος μετά την πτώση του Κινέζικου πυραύλου! Τι είπατε; Δεν καταλαβαίνετε; Άμα βρείτε την Αχ-τσιόγλου ρωτήστε την να σας… εξηγήσει!

■ Η ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ…
Ορισμένοι αναρωτήθηκαν τι θέση πήρε ο Αλέξης περί των θεωριών κανονικότητας της πρώην υπουργού του. Τι να πει ο άνθρωπος; Κι’ αυτός ο φωστήρας σηκώνει τα χέρια σε τέτοιου τύπου νέες κοσμοθεωρίες! Τρέμει ακόμη ο Μαρξ όταν δίδασκε κάτι άλλα περί Καπιταλισμού και Φιλοσοφικό υλισμό στο βιβλίο του το «ΚΕΦΑΛΑΙΟ»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.