ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ!
Ανασυγκροτείται, εκσυγχρονίζεται και σε λίγο θα επαναλειτουργήσει η περίφημη ΣΒΕΚΗ, η οποία είχε κατεβάσει ρολά πριν αρκετά χρόνια και η οποία με τόσο καλές προοπτικές είχε δημιουργηθεί και λειτούργησε για κάποια χρόνια. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτήθηκε από την επιχείρηση ΠΙΝΔΟΣ και στο εξής θα λειτουργήσει για λογαριασμό της και φυσικά σαν πρωταρχικό σκοπό θα έχει την επεξεργασία των προϊόντων της «ΠΙΝΔΟΣ» που στη βάση τους είναι το γνωστό εξαιρετικό ορεινό κοτόπουλο.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ…
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ανανεωμένα κτήρια δεν έχει να κάνει με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα όσοι εμπιστευόμαστε τότε τα κρεατικά της. Εκσυγχρονισμός σε κτήρια – εγκαταστάσεις και μηχανήματα επεξεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε πολύ σύντομο διάστημα από αυτόν τον χώρο θα παράγονται τα νέα προϊόντα και θα διοχετεύονται στην Ελληνική αγορά αλλά και σε αγορές του εξωτερικού.

❁ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Από τα χειρότερα υπάρχουν τα χειροτερότερα. Αυτά τα χειρότερα που αποφεύχθηκαν στην περίπτωση των πυρκαγιών στην Βαρυμπόμπη, είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές όπως έγινε στο πολύ κοντινό 2018 στο Μάτι. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο τόπος μας πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της αδιαφορίας ή της σκοπιμότητας, δεν ξέρω. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι στον τόπο μας τα δάση λιγοστεύουν και οι ζημιές ανυπολόγιστες.

■ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ!
Λοιμοί, λιμοί, καταποντισμοί, πυρκαγιές, πανδημία… όλα μαζί σ’ ένα τόπο που η ανεμελιά και πολλές φορές οι εγκληματικές ενέργειες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ενώ όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, εν τούτοις μυαλό δεν βάζουμε και είτε εν μέσω καύσωνα κόβουμε βόλτες στα δάση ανάβοντας φωτιές για μπάρμπεκιου ή βάζουμε φωτιές για ν’ απολαύσουμε το θέαμα ως νέοι… Νέρωνες!

❖ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ…
Δεν προσφέρεται για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση το γεγονός της καταστροφικής πυρκαγιάς ούτε οι πλημμύρες και καλόν είναι να αποφεύγονται. Βέβαια, τίποτα δεν πρέπει να μένει ασχολίαστο και να μην κρίνεται, όταν όμως πρόκειται να γίνονται παραδείγματα αυτά προς αποφυγή. Αν όμως η αντιπολίτευση το επιδιώξει, τότε το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν συγκρίσεις κι όποιος αντέξει!

❁ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ…
Είναι ώρα απολογισμού και προσπάθειας για κλείσιμο των πληγών που ανοίγουν αυτού του τύπου οι Θεομηνίες, διότι περί τέτοιων πρόκειται. Είναι ώρα περισυλλογής και υπολογισμού των ζημιών και της όσο το δυνατόν νωρίτερα αποκατάστασης της τάξης. Η πολιτεία καλείται να αποκαταστήσει την νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές σ’ όλη την χώρα και όχι μόνο στην Βαρυμπόμπη.

■ ΤΥΧΑΙΟ;
Εκατοντάδες οι πυρκαγιές καθημερινά σε όλη την χώρα μας και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Συνήθως ένας αγρότης καίει ξερόκλαδα και ένας μελισσοκόμος καπνίζει τα μελίσσια του! Η ανθρώπινη σκοπιμότητα εξετάζεται μεν αλλά δεν αποδεικνύεται, οπότε όσοι είχαν έχασαν κι’ αυτό είναι το επιστέγασμα των πυρκαγιών, το καλοκαίρι και των βροχών το χειμώνα.

❖ ΤΟ… ΘΕΑΜΑ!
Προσέξτε τώρα. Όλα τα Αθηναϊκά ΜΜΕ έπαιξαν ζωντανά επί ώρες το ολοκαύτωμα στην Βαρυμπόμπη για να έχουν οι Έλληνες ν’ «απολαμβάνουν» θέαμα! Στην εποχή Μάτι μόνο ο ΣΚΑΙ έπαιξε το θέαμα, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια ήταν αλλού και ασχολήθηκαν μόνο όταν έγινε ο απολογισμός το βράδυ που ακόμη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν είχε πληροφορηθεί για ανθρώπινες απώλειες! Η επισήμανση αυτή για να μην λέγεται ότι τα κανάλια είναι στην υπηρεσία της σημερινής κυβέρνησης, η οποία έχει τις δικές της ευθύνες.

❁ Η ΧΟΛΗ…
Δεν θα σχολιάσω την χολή που βγάζουν τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥλα που απογοητεύτηκαν για μια ακόμη φορά που οι πυρκαγιές δεν είχαν ανθρωποθυσίες. Μέχρι κι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Μαμουλάκης μίλησε για κάρμα που πληρώνει η σημερινή κυβέρνηση. Εκείνο όμως που με συγκινεί σφόδρα είναι ο καημός και ο πόνος του Βαγγέλα του Αντώναρου που κι εκείνος δεν βλέπει ακόμη θανάτους για να ισοφαρίσει την Ηλεία του 2007 όπου ο στρατηγός άνεμος τα είχε κάνει όλα… γης Μαδιάμ! Ήταν τότε ο κ. Αντώναρος από εκείνους που εφάρμοζαν τον σχεδιασμό που είχαν και κάηκε κόσμος και κοσμάκης! Ήταν εκείνος που ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής του είχε αναθέσει το επικοινωνιακό πόστο για να λέει τις π…..ριές του πετώντας την μπάλα, στην εξέδρα, ενώ ο απολογισμός ήταν τραγικός σε ανθρώπινες απώλειες.

■ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!..
Ας τον μαζέψει στο μαντρί επίσημα ο Τσίπρας τον Αντώναρο, ο οποίος φαίνεται να έχει κόψει άλυσο και ξερογλύφεται στα σκαλιά της Κουμουνδούρου. Ο Αντώναρος που εκμεταλλεύτηκε το όνομα του Πατρός του για να γίνει κάτι! Αλήθεια, ποιος και γιατί που προσέφερε στον τόπο θα θυμάται τον Αντώναρο ο οποίος έχει μείνει στα αζήτητα και αλυχτάει μέρα νύχτα; Αυτός ο Αντώναρος που κάνει «πυρόσβεση» μέσω πληκτρολογίου εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό εργαλείο IRIS 2.0 το οποίο δεν εφάρμοσε ο Χαρδαλιάς!

❖ ΕΦΙΑΛΤΗΣ…
Θα ζήσουμε εφιαλτικό Αύγουστο υποστηρίζουν οι ειδικοί αν εξακολουθήσουμε να καίμε τον τόπο μας εκούσια – ακούσια. Η σημερινή εικόνα κι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση τείνει να επιβεβαιώσει την παραπάνω εκτίμηση που Ευθύμη Λέκκα, μακάρι βέβαια να μην επιβεβαιωθεί.

❁ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ…
Πάνω που τρίβαμε τα χέρια από χαρά εμείς στην Ήπειρο επειδή δεν είχαμε πυρκαγιές, αυτή ήλθε εισαγόμενη από Αλβανία στην περιοχή Φιλιατών! Οι ζημιές στην Αλβανία μεγάλες, στην περιοχή Φιλιατών πολύ λίγες λόγω της έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής! Τόσο νάναι το κακό μόνο…

■ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…
Γυαλιά καρφιά τα έκανε σε υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας υπάλληλος που πήγε να πληρωθεί στο ΠΑΚΠΟ (ΝΠΔΔ του Δήμου) και έφτασε να χαστουκίσει διοικητική υπάλληλο! Του επεισοδίου επιλήφθηκε η αστυνομία, η οποία ερευνά την όλη υπόθεση. Η ζέστη φταίει για όλα ή υπήρχαν προηγούμενα;

❖ ΤΟ «ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ»…
Πλούσιο «βιογραφικό» είχε ο ανιψιός που κρατούσε «κλειδωμένη» την θειά για 2,5 μήνες στη Ρεπετίστα Πωγωνίου. Είχε χρηματίσει τρόφιμος φυλακών για πολλά χρόνια, από την δεκαετία του ’80 ακόμη. Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί εμπιστεύτηκαν την συστέγαση θείας κι ανιψιού σ’ αυτό το χώριο.

❁ Η ΜΕΛΕΤΗ…
Την μελέτη παράκαμψης της πόλης της Ηγουμενίτσας και της σύνδεσης Εγνατίας Οδού με τον μελλοντικά κατασκευασθέντα άξονα με Μαυρομάτι ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσα κ. Γιάννης Λώλος. Μια υπόθεση που κρατά εδώ και δύο δεκαετίες σύμφωνα με τον Δήμαρχο βαίνει προς υλοποίηση. Μακάρι οι πόθοι του δημάρχου κι όλων των Θεσπρωτών αλλά και των κατοίκων της γειτονικής Αλβανίας κάποια στιγμή να γίνουν πράξη.

■ Η ΠΡΕΒΕΖΑ…
Κατά Πρέβεζα μεριά ροβόλησε ο κορωνοϊός, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνει «επιτυχίες». Τα νούμερα ανέβηκαν επικίνδυνα, κάτι που σημαίνει όχι μόνο την υγειονομική επιβάρυνση και τους κινδύνους για τις ζωές ανθρώπων, αλλά και το βαρύ πλήγμα στον τουρισμό αφού άλλοι μεν μαζεύουν άρον – άρον τα μπογαλάκια τους και επιστρέφουν στα Βαλκάνια κι άλλοι ματαιώνουν τις διακοπές τους στην Πρέβεζα, η οποία διαθέτει, εκτός των άλλων, τις μεγαλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Και οι αρνητές και οι ανεμβολίαστοι αμετανόητοι. Μη τυχόν και επιρρίψουν τις ευθύνες στους Γιαννιώτες όπως κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις!

❖ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…
Σε 400 διαμερίσματα της πόλης διαβιώνουν περί τους 1,200 μετανάστες – πρόσφυγες και περιμένουν άγνωστο τι για ν’ αλλάξουν το πεπρωμένο τους! Προς το παρόν η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων γυρίζουν πλευρό καθότι είναι όλα πληρωμένα από τις ΜΚΟ (ενοίκια – ρεύμα – κοινόχρηστα - γιατροί νοσοκομεία κλπ) και εισπράττουν από 400 – 500 ευρώ το μήνα για έξοδα διαβίωσης. Όλοι αυτοί περιμένουν να εξασφαλίσουν άσυλο, άρα θα νομιμοποιηθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες, άρα θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον. Μην ρωτήσετε να σας πω πως δημιουργούνται και από ποιους οι ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται τις τύχες όλων αυτών των ανθρώπων.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.