ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ!
Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι άλλη φορά πρωθυπουργός να βγει και να ζητήσει συγνώμη από τον λαό για λάθη και παραλείψεις που έγιναν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σ’ όλη την χώρα. Βγήκε ευθαρσώς και το έκανε ο Κ. Μητσοτάκης την περασμένη Δευτέρα το βράδυ αναλαμβάνοντας την ευθύνη ο ίδιος για όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν.

ΕΝΟΧΛΗΣΕ…
Αυτή η συγνώμη ενόχλησε τα λιμοξίφτερα της αντιπολίτευσης τα οποία βγήκαν να φορτώσουν όλες τις ευθύνες στον Κυριάκο ο οποίος έπρεπε να είχε προβλέψει τον όλεθρο έπρεπε να πάρει κλάρες και να κατασβήσει εκείνος τις φωτιές, ανάβοντας οι ίδιοι φωτιές στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…
Θα αποκαταστήσουμε άμεσα την τάξη και θ’ αποζημιωθούν οι πληγέντες σε πρώτη φάση με 500 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Δευτέρα το βράδυ. Κι αυτή η εξαγγελία ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου ο πρόεδρος στην περίπτωση του Ματιού είχε πει το αμίμητο: Αν δώσουμε 2.000 ευρώ βοήθημα στους πυρόπληκτους θα το σπαταλήσουν, οπότε καλύτερα να μη το δώσουμε! Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο ο Κυριάκος, διότι απλά δεν είναι Αλέξης!

❁ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Ειλικρινά την προηγούμενη Πέμπτη που έκλεινα την στήλη και που ήταν η δεύτερη μέρα του «ολοκαυτώματος» στην χώρα μας, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε σ’ αυτό τον όλεθρο πλην ανθρώπινων απωλειών. Το τελευταίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευτύχημα μέσα στον γενικότερο χαμό.

■ ΤΑ ΔΑΣΗ…
Μπορεί να μην θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, αλλά θρηνούμε 500.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων σε όλη σχεδόν την χώρα. Ένας όλεθρος που θα σημαδεύει για πολλές δεκαετίες την χώρα μας επειδή κάποιοι την είδαν Νέρωνες, ενώ κάποιοι άλλοι ως ασυνείδητοι πολίτες κατάφεραν να κάψουν τους εαυτούς τους από αφέλεια ή από ασυνειδησία.

❖ ΟΙ ΦΟΒΟΙ…
Ενός κακού μύρια έπονται και αυτό θα το διαπιστώσουμε τον χειμώνα όταν οι βροχές θα ξεπλένουν τα βουνά και τα δάση και οι πλημμύρες θα είναι η απόρροια των καταστροφικών πυρκαγιών. Εκεί και τότε θα δούμε αν θα έχουμε την πολυτέλεια να ξαναλέμε «ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες»!

❁ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Και το ερώτημα τις και τι φταίει θα παρατείνει για μια φορά ακόμη αναπάντητο. Ο καθένας όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις ρίχνει τις ευθύνες στον κακό γείτονα, ο οποίος έκαψε ξερόκλαδα μέρες καύσωνα ή έψηνε μπριζόλες δίπλα από τα ξερά χόρτα τα οποία ουδέποτε φρόντισε ν’ απομακρύνει ως είχε υποχρέωση από το οικόπεδό του!

■ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
500.000 στρέμματα δάσους ζητούν πλέον αναδάσωση και φυσικά θα χρειαστούν καμιά 100αριά χρόνια για να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση! Ποιος ξέρει τι θ’ αντικρύσουν όλοι όσοι επιστρέψουν στις περιουσίες τους ύστερα από τις εκκενώσεις που έγιναν με βάση τις οδηγίες των ειδικών για να σωθούν από την δολοφονική επίθεση της πυρκαγιάς.

❖ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ…
Δάση κάηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν και η κυβέρνηση διά των οργάνων της είχαν σαν μέλημα να προστατέψουν ανθρώπινες υπάρξεις για να μην ξαναγίνει ο τόπος μας Μάτι, όπου, αν είχαν γίνει οι περιβόητες πλέον εκκενώσεις, άλλοι 102 συνάνθρωποι δεν θα είχαν την ατυχία να χάσουν τις ζωές τους, ενώ πολλοί ακόμη φέρνουν τα σημάδια στα σώματά τους από τις φωτιές!

❁ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ!
Κι’ ερχόμαστε τώρα στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες του ολοκαυτώματος. Η μεν κυβέρνηση προσπαθούσε να σώσει ζωές, ενώ τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τρολάκια της λεγόμενης αριστεράς συνεπικουρούμενα από τα πατριωτάκια της ακροδεξιάς διψούσαν για νεκρούς και ο καθένας για δικούς του λόγους.

■ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ…
Να καούν η Κηφισιά και τα Βόρεια προάστια για να πέσει ο Μητσοτάκης έγραφε η άλλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο. Ο άλλος έστηνε καρτέρι στις ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις για να πει το περιβόητο «Μητσοτάκη Γ…….σαι», κάτι που τα ίδια τα Συριζόπουλα με τα φασιστάκια της ΧΑ το έκαναν όλες αυτές τις μέρες σλόγκαν.

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Φυσικά για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων την ευθύνη την φέρνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία. Εκείνες πρέπει ν’ απολογηθούν ή να επιβραβευτούν για το έργο που επιτέλεσαν την ώρα που έπρεπε. Όμως να μπαίνουν συλλήβδην στο στόχαστρο όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτές τις πράξεις και να αποδίδονται ευθύνες από τους «πυροσβέστες» του πληκτρολογίου είναι και άδικο και περισσότερο καταστροφικό ακόμη και από τα ίδια τα τραγικά γεγονότα.

❁ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;
Να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έλθει ποιος; Είναι το ερώτημα. Υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή την ώρα για να καλύψει τα ενδεχόμενα κενά; Αν καλά γνωρίζουμε, ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός με την ψήφο των Ελλήνων το 2019 και θα ξανα κριθεί από τον λαό όταν έλθει η στιγμή κι όπως ορίζει το σύνταγμα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί το ρηθέν «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Ναι η επιλογή της σημερινής κυβέρνησης ήταν ούτε μια ζωή λιγότερη. Σ’ αυτό το επίπεδο φαίνεται μέχρι στιγμής να τα έχει καταφέρει. Ας βγει η αντιπολίτευση να ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές και ν’ αποφασίσει ο λαός επί όλων των θεμάτων τα οποία προέκυψαν από την ημέρα που ανέλαβαν την ευθύνη της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019.

❖ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!
Ο λαός και νου και γνώμη και κυρίως μνήμη διαθέτει και ανάλογα θα πορευτεί. Δεν θ’ αποφασίσει ο λαός με μόνο το δίλημμα Μάτι ή Βαρυμπόμπη – Εύβοια – Μάνη! Θα βάλει μέσα κι’ άλλα κριτήρια όπως εκείνο της πανδημίας και των εμβολιασμών, τα οποία τις τελευταίες μέρες εξαφανίστηκαν από την επικαιρότητα λες και δεν υπήρξε κορωνοϊός!

❁ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ…
Εκτός απ’ όλα αυτά τα τρολάκια του διαδικτύου υπήρχαν και τα Ελληνόπουλα που άφησαν τα σπίτια τους απ’ όλη την Ελλάδα και πήγαν στους τόπους φωτιάς και έβαλαν τα στήθη τους στον πόλεμο ενάντια στις φλόγες. Ναι! Έγινε κάτι τέτοιο από χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα που έσπευσαν να βοηθήσουν τις άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις που επί οκτώ μέρες πάλευαν με τις φλόγες.

■ ΟΙ ΝΕΟΙ…
Αυτά τα νέα κυρίως παιδιά δεν έγιναν εμπρηστές του πληκτρολογίου ζητώντας επειγόντως θύματα για να ισοφαρίσουν το Μάτι και ν’ αθωωθούν οι τότε κυβερνώντες που δέκα η ώρα το βράδυ δεν γνώριζαν για ανθρώπινες απώλειες! Υπάρχουν κι αυτοί οι νέοι που έχουν και φιλότιμο και ψυχή!

❖ Η ΗΠΕΙΡΟΣ…
Δεν έμεινε έξω η Ήπειρος από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Ευτυχώς μέχρι στιγμής ήταν πολύ περιορισμένες και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από την πυροσβεστική και από τους κατοίκους των περιοχών. Κάποιοι πιστώνουν την έγκαιρη παρέμβαση στον σχεδιασμό και τον συντονισμό από την περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής!

❁ ΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ…
Εκείνο όμως που έπαιξε όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν οι εκκενώσεις που έκανε η πολιτική προστασία. Αυτές οι εκκενώσεις που τόσο πολύ χλευάστηκαν από τους ειδήμονες της αντιπολίτευσης που έφτασαν να τις συγκρίνουν με τις εκκενώσεις βόθρων! Αν όμως είχαν ανακαλυφθεί οι εκκενώσεις το 2018 στο Μάτι, άλλοι 102 συνάνθρωποί μας θα ήταν ανάμεσά μας!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.