ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ!
Δεν θέλει το Αθηνοκεντρικό σύστημα των Αυγενάκιδων επαρχιακή ομάδα να σηκώσει κεφάλι, είναι το δόγμα τους και ψάχνουν ευκαιρίες να το πράξουν. Επτά χρόνια πέρασαν από την απόπειρα πώλησης του ΠΑΣ Γιάννινα κι εφέτος θυμήθηκαν να επιβάλλουν τον νόμο. Εφέτος που ο ΠΑΣ σήκωσε ανάστημα πιο πάνω από όσα επιτρέπεται από τους λεγόμενους μεγάλους που βρήκαν τον μάστορά τους από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δυστυχώς για τον ΠΑΣ, τιμωρός είναι ο πρώην μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ήταν ο πρώτος τον λίθον βαλέτω.

ΠΗΡΕ ΑΡΙΣΤΑ!
Ωστόσο, η ομάδα εφέτος απέδειξε ότι στα γήπεδα που δίνει εξετάσεις βαθμολογήθηκε σχεδόν με άριστα, κάτι που ενόχλησε κι έπρεπε να χτυπηθεί από τους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας των Αθηνών. Μόλις προχθές το βράδυ στο «Ζωσιμάδες» έβαλε ακόμη 3 πόντους στο σακούλι της με τους οποίους θα άγγιζε τους σαράντα στο πριν την τιμωρία αγωνιστικό καθεστώς. Δεν λυποψύχισε και έκανε το καθήκον παρά τις κραυγές των εχθρών της πλέον κι όχι των αντιπάλων. Οι λέξεις ντροπή και αηδία ταιριάζουν στους ανεγκέφαλους που δήθεν νοιάζονται για την καταπολέμηση της βίας όταν είναι οι ίδιοι που την συντηρούν αν δεν την παράγουν!

❁ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!
Ώστε έχουμε πόλεμο! Είπε ο ουκρανός πρόεδρος και σφύριζε στ’ αλάνια του να μην αφήσουν τον Πούτιν να κάνει ρεβεράντζες στην Ουκρανία έτσι όπως εκείνος νόμιζε ότι θα κάνει. Δεν έκανε βόλτα όπως προγραμμάτιζε και τώρα λένε ότι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να λύσουν τις διαφορές τους.

■ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ…
«Είμαι ισχυρός κι ό,τι γουστάρω κάνω στην Ουκρανία πρώην Σοβιετική χώρα που κι εκείνη όπως κι’ άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες είπαν όχι στην σκλαβιά το 1989-1990». Να δείτε που τελικά θα κινδυνεύσει το κεφάλι του Χίτλερ- συγγνώμη του Πούτιν ήθελα να πω – αν τελικά δεν καταφέρει να σβερκώσει τους Ουκρανούς που είχαν το… θράσος με δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέξουν για πρόεδρό τους έναν πρώην «παλιάτσο» που έπαιζε στο θέατρο τον πρόεδρο της Ουκρανίας και νατον τώρα από την θέση του προέδρου να κάνει «τσαλίμια» στον Πούτιν και να μην παραδίδεται!

❖ ΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ…
Πίστευε ο Πούτιν ότι σε λίγες ώρες θα έπινε καφέ στο Κίεβο και γι’ αυτό κατέβασε Ρωσικές ορδές για να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα! Μωρέ τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; Ένας άλλος «Πούτιν» είχε προγραμματίσει να πιεί καφέ μέσα σε 24 ώρες στην Ακρόπολη στην Αθήνα, αλλά τα τανκς του ακόμη βρίσκονται, έτσι λένε, πνιγμένα στην λίμνη της Ζαραβίνας λίγο πιο πάνω από το Καλπάκι. Μπενίτο Μουσολίνι το όνομά του!

❁ ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ…
Οι ίδιοι άνθρωποι, στην Ελλάδα όπως τότε έτσι και σήμερα αντέδρασαν λέγοντας «γιατί να εμπλακούμε σε πόλεμο»! Τώρα οι ίδιοι αυτοί της αριστεράς μαζί με την άκρα δεξιά εναντιώθηκαν στην αποστολή οπλισμού και άλλων εφοδίων προς τον Ουκρανικό λαό για να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα, κάτι που έκαναν όλες οι χώρες της Ευρώπης. Τόση σύμπτωση αριστεράς και ακροδεξιάς να δείχνουν τόση λατρεία στον Πούτιν που πάει να δημιουργήσει νέα τάξη πραγμάτων; Το ότι στην Ουκρανία κατοικούν και 150.000 Έλληνες οι οποίοι επίσης θα πληρώσουν τα γούστα του Πούτιν ούτε που πάει στο μυαλό των ντόπιων επαναστατών της μίας δραχμής!
■ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ…
Ξύπνησε ο Πούτιν και έπιασε στον ύπνο τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο, ο οποίος ήταν του δόγματος «μακρυά από μας κι όπου θέλει…» Ας κόψουν το λαιμό τους οι Ουκρανοί είπαν και προεξόφλησαν την καταπάτηση της Ουκρανικής γης μέσα σε λίγες ώρες. Αμ δε. Οι Ουκρανοί είπαν όχι και εδώ και δέκα μέρες περίπου την παλεύουν πληρώνοντας το κόστος αυτής της άρνησης στέλνοντας παράλληλα μηνύματα στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο ότι τ’ άλλοτε Σοβιετικά κόλπα δεν έχουν πέραση την σήμερον ημέραν.

❖ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;
Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι πάει το ο Πούτιν και που το πάει ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος. Όσον αφορά τους δικούς μας «ηγέτες» και σ’ αυτή την περίπτωση διχασμός χωρίς αιτία. Η ευχή όλων μας μη τυχόν και ξαναζήσουμε γεγονότα σαν εκείνα του 1939 – 40 – 45!

❁ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΦΕΛΕΙ!
Στην προκειμένη περίπτωση το «μακριά από μας και όπου θέλει» σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχύσει διότι δεν απέχει και πολύ το «ό,τι βλέπεις στην γειτονιά σου περίμενέ το και στην γωνιά σου»! Ο ισαποστακισμός τύπου Ερντογάν δεν μας ωφελεί κι ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, πριν να είναι αργά!
■ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΚΙΕΒΟ…
Την στιγμή που γράφεται η στήλη το Κίεβο σφυροκοπιέται και ζωές χάνονται. Σκοπός του Πούτιν είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας και ότι άλλο κάτσει για να μην του κάθεται στο λαιμό η Ουκρανία. Τα περί συμβουλίων συνεννόησης είναι για να έχουν να λένε. Από την πλευρά του κόσμου της δύσης η απάντηση είναι «τι άλλο να κάνουμε» και η αιματοχυσία αυξάνεται.

❖ ΑΠΛΩΜΕΝΟΣ  ΤΡΑΧΑΝΑΣ…
Το ξέρω! Που ήταν η «Δύση» όταν στην Κύπρο, ανεξάρτητο κράτος, έμπαιναν οι Τούρκοι; Πού ήταν η Δύση όταν το 2014 στην Ουκρανία ξαναγίνονταν σφαγές μεταξύ τους; Αυτά όμως σαν δικαιολογίες για να προτιμηθεί η βία στην Ουκρανία, η οποία τελικά δεν φαίνεται να μένει στα σύνορα της Ουκρανίας. Κι εμείς στη χώρα μας έχουμε απλωμένο τραχανά και Θεός να φυλάει μη τυχόν ανοίξει η όρεξη κάποιων γειτόνων.

❁ ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ!
Βαρύ το πλήγμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα με την τιμωρία της αφαίρεσης των πέντε βαθμών, διότι, ενώ «μεταβιβάστηκε» το 2015, τελικά αυτός δεν μεταβιβάστηκε αλλά θα μεταβιβάζονταν αν τελικά είχαν αποδώσει οι συζητήσεις για μεταβίβαση και τελικά οι μετοχές δεν μεταβιβάστηκαν! Τύφλα να έχει ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού το πάλαι ποτέ.

■ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που ο Χριστοβασίλης σκέφτηκε ν’ απαλλαγεί από την θέση του μεγαλομετόχου της ομάδας και το ανέθεσε αυτό σε συμπολίτη που του είχε εμπιστοσύνη για να βοηθήσει στην πώληση! Εκείνος βρήκε «Αλβανό επενδυτή», ο οποίος θα γίνονταν ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΣ. Τελικά, η επιχείρηση μεταβίβαση ναυάγησε και όλως παραδόξως το όλο σκηνικό έφτασε στ’ αυτιά του Αλ. Κούγια, ο οποίος πριν από ένα χρόνο κι όταν η Λάρισα του αποχαιρετούσε την παρέα των μεγάλων είπε να βάλει μπουρλότο στην πρώην ομάδα του φωνάζοντας «μετά των αλλοφύλων»!

❖ ΑΨΗΦΙΣΤΑ…
Το όλο ζήτημα το πήρε αψήφιστα ο Χριστοβασίλης επαφίοντας την ομάδα στα χέρια «ερασιτεχνών» και νατον σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένει έξω από τους μεγάλους ενώ διεκδικούσε μία αγωνιστική θέση στην Ευρώπη.

❁ ΑΚΡΙΒΟ ΤΙΜΗΜΑ…
Ήμουν «μάρτυρας – προξενητής» του «γάμου» Χριστοβασίλη – ΠΑΣ Γιάννινα τότε που ο Κούγιας δεν άντεχε άλλο τις φωνές στο γήπεδο. Ήταν τότε που ο Χριστοβασίλης ερωτευμένος με την Ηπειρώτικη ομάδα την αγόρασε πληρώνοντας ακριβό τίμημα στον Κούγια και φυσικά όλα όσα χρέη την ακολούθησαν από το μαύρο παρελθόν. Αυτό ουδέποτε εκτιμήθηκε και νάτον τώρα να πληρώνει εκτός από τα προηγούμενα βερεσέδια και με την τιμωρία της ομάδας με αφαίρεση πέντε βαθμών, τόσων όσων χρειάζονται για να μπει σε περιπέτειες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.