ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ…
Ένας ακόμη εκλεκτός φίλος έφυγε από τη ζωή, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούσε ο άτιμος ιός που ακούει στο όνομα κορωνοϊός. Δεν ήταν η ώρα του Γιάννη Εμμανουηλίδη να φύγει από τη ζωή, την οποία ρουφούσε γουλιά-γουλιά από μικρό παιδί, αλλά βλέπετε δεν κάνει διακρίσεις η άτιμη η πανδημία που πλάκωσε την ανθρωπότητα εδώ και δυο χρόνια, η οποία πληρώνεται με το ακριβό τίμημα της απώλειας ανθρωπίνων ζωών…

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ…
Είδε και έζησε πολλά ο Γιάννης από τότε που ήταν μικρό παιδί και άκουσε τους δικούς του να μιλούν για την προσφυγιά στην οποία τους οδήγησαν οι Τούρκοι βάρβαροι του Κεμάλ, ο οποίος έσπειρε το θάνατο και οδήγησε κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους Έλληνες στην προσφυγιά. Μια προσφυγιά που δεν ήταν στρωμένη με ρόδα αλλά με πολύ πόνο και πολλά δάκρυα. Όμως, μετέφεραν την πίστη τους ακέραια και τον πολιτισμό τους με τον οποίο μπόλιασαν το ντόπιο στοιχείο που και εκείνο τους αγκάλιασε με περισσή αγάπη.

ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ…
Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης ασχολήθηκε με τα κοινά από νεαρή ηλικία και μέχρι το φευγιό του δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Συνδικαλιστής, δημοτικός σύμβουλος, πολιτευτής, Δήμαρχος Ανατολής. Οι δρόμοι που ακολούθησε και άφησε το δικό του αποτύπωμα, με πολύ θετικό πρόσημο από όπου κι αν πέρασε.

Η ΦΙΛΙΑ…
Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του και τιμηθήκαμε με την εμπιστοσύνη και την φιλία του, νοιώσαμε ένα μεγάλο κενό και μια απέραντη θλίψη όταν γίναμε κοινωνοί του θανάτου του Γιάννη. Ήταν ο δικός μας Γιάννης και ήταν παρών στα προσκλητήρια και στις προκλήσεις της ζωής. Θα λείψει σε όλους μας, αλλά περισσότερο θα λείψει στην σύζυγό του και στο μικρό καμάρι του, τον Σταύρο. Αντίο φίλε Γιάννη. Καλό Παράδεισο!

❁ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ…
Ουδέποτε ο υπογράφων δήλωσε νομομαθής, απλά ως Έλλην πολίτης προσπαθώ να βαδίζω δρόμους νόμιμους, χωρίς να τα καταφέρνω ορισμένες φορές. Επομένως, τα εξυπνακίστικα της Γεωργίας ας τ’ αφήσει κατά μέρος και το ποιος διακατέχεται από κομπλεξισμό το αποδεικνύει ο δρόμος που χάραξε ο καθένας, όπως τον χάραξε κι όπου έφτασε.

■ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ…
Ευτυχώς που γράφουμε δύο λέξεις εμείς και εισπράττουμε ολόκληρα κατεβατά ως απαντήσεις, που όμως καθόλου δεν αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών για το πως είναι η σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου που επιδίκασε 3,3 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου να πληρώσει, στην ΤΕΡΝΑ. Έτσι καταλαβαίνει ο κόσμος τον αντίδικο της Περιφέρειας!

❖ ΟΙ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»…
Φυσικά και δεν υπερασπιζόμαστε το δίκαιο της ΤΕΡΝΑ με την οποία στο παρελθόν είχαμε ανοίξει «λογαριασμούς» για άλλες υποθέσεις στην Ήπειρο και συγκεκριμένα για έργα σε Μπόιδα-Μαυρή. Η δική μας ενασχόληση είναι με την διαφορά που προέκυψε μεταξύ Περιφέρειας και εργοστασίου και το τελικό τίμημα της Περιφέρειας είναι να πληρώσει 3,3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο!

❁ Η ΑΠΟΦΑΣΗ…
Δεν χρειάζεται να είναι όλοι οι πολίτες νομομαθείς για να καταλάβουν ότι το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε 3,3 εκατ. στην Περιφέρεια. Οι πολίτες πληροφορήθηκαν την απόφαση και σ’ αυτή μένουν. Ούτε νοιάζεται κανείς αν οι δικαστές είναι συνταξιούχοι ή εν ενεργεία. Εκείνο που τους κόπτει και τους πονάει είναι μη τυχόν κληθούν εκείνοι να πληρώσουν τα επιδικασθέντα!

■ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…
Φοβάμαι πως η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας με τα μακρινάρια που γράφει, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και γιατί δεν έπεισε το πρωτόδικο δικαστήριο ότι το δίκιο είναι με το μέρος της και κατ’ επέκταση με το μέρος της Περιφέρειας.

❖ ΤΟ ΜΑΛΑΚΩΜΑ…
Όλα τ’ άλλα που γράφει είναι για να μαλακώσει τις αντιδράσεις των πολιτών, που καθόλου καλά δεν αισθάνονται από την συγκεκριμένη απόφαση. Η δική μας δουλειά είναι να καταγράφουμε ειδήσεις και το κάνουμε όσο πιο απλά γίνεται. Όλα τ’ άλλα ετούτη τη στιγμή είναι φλυαρίες και «άλλα λόγια να μην αγαπιόμαστε», χωρίς γερούνδια και γερουνδιακά βλάχικης προελεύσεως, κάτι που μας απασχόλησε στην πρώτη τάξη του γυμνασίου το πάλαι πότε!

❁ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ!
Όσον αφορά τη μανία και τα κίνητρα των δύο συνταξιούχων δικαστών που αποφάσισαν το πρόστιμο των 3,3 υπέρ του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ, ας το εξετάσει η κ. Γεωργία και άμα βρει άκρη, ας μας δώσει τα φώτα της. Nα είναι σίγουρη πως δε θα τ’ αφήσουμε ασχολίαστο, διότι στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε να είμαστε από την ίδια πλευρά κι αυτό δεν πρόκειται να μας το στερήσει καμία καλοπληρωμένη νομική σύμβουλος, που προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο πουλώντας πάγο σε Εσκιμώους!

■ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Όταν εμείς ανακαλύπταμε και αποκαλύπταμε τον Αγραφιώτη του περιβόητου Άκη, κάποιοι σφύριζαν κλέφτικα, για να μην πω βλάχικα και έχουμε παρεξηγήσεις. Ήταν τότε που έδινε εντολή σε ντόπιους δημάρχους, να βρουν ένα τρόπο να χρηματοδοτήσουν έντυπο με το πρόσχημα στήριξης της ελληνικής μειονότητας! Κάτι που έγινε και που τελικά, όσο είδατε εσείς την στήριξη της μειονότητας από το Κολωνάκι, άλλο τόσο την είδαμε και εμείς. Ήταν πολλά τότε τα 10 εκατομμύρια δραχμές τα οποία επιστρατεύτηκε δεξιός δήμαρχος στα Βόρεια του νομού να δωρίσει εκείνη την περίοδο. Αυτά, προς υπενθύμιση παλαιοτέρων και ενημέρωση νεοτέρων…

❖ Η ΑΦΟΡΜΗ…
Πάτησαν πάνω στον Μιχαήλ των Αζόφ που ατυχώς παρουσιάστηκε στην Βουλή, για να δικαιολογήσουν την απέχθειά τους προς τους αγώνες των Ουκρανών να μην σκλαβωθούν από τους Ρώσους! Όχι; Οι Ρώσοι δεν δολοφονούν αμάχους. Απλά οι άμαχοι πέφτουν με τα μούτρα πάνω στους πυραύλους των αγαπημένων των Ελλήνων ακροδεξιών-ακροαριστερών κάποιοι εκ των οποίων έκαναν την καρδιά τους κόμπο και παρέστησαν στην ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή!

❁ Η ΣΤΡΑΒΗ…
Προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα τα ΣΥΡΙΖόπουλα στη Βουλή και έκατσαν ν’ ακούσουν τον Ζελένσκι και μόλις έγινε η στραβή, άρχισαν τα παραληρήματα περί Ναζί που… άλωσαν τη Βουλή των Ελλήνων! Είχαν ξεχάσει τα δικά τους Ναζιστάκια που τα χάιδευαν τόσα χρόνια και που η ψήφος τους ήταν ισότιμη με των δημοκρατικών και που επί 4½ χρόνια δεν εύρισκαν άδεια δικαστική αίθουσα να δικάσουν!

■ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ!
Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν ΚΚΕ, Βελόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ! Αρνητές της νομιμότητας στην Ουκρανία και ο καθένας από την δική του σκοπιά και δική του θέση. Συγκλίνουν όμως στον ίδιο δρόμο, ότι το δίκιο είναι με το μέρος του Πούτιν, που είναι ορθόδοξος Χριστιανός και κάνει και καμιά βόλτα μέχρι Άγιο Όρος, αν δεν το κηρύξει κι αυτό ρωσική αποικία κάποια στιγμή!

❖ ΑΥΤΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ!
Φασίστες και Ναζί τα τάγματα Αζόφ και γύφτος ο Μιχαήλ που βγήκε να μιλήσει μαγνητοσκοπημένα στην Ελληνική Βουλή. Όμως, αυτοί οι ιδιαίτεροι Ουκρανοί μάχονται για να κρατήσουν την πατρίδα τους όρθια, που είναι και πατρίδα 150.000 Ελλήνων, μεταξύ αυτών και του Μιχαήλ!

❁ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ…
Γύφτος ο Μιχαήλ και η δική μας αριστοκρατία είναι με τη φυλή του ξανθού γένους, που μια μέρα θα απελευθερώσει (;) και την Ελλάδα από τα δεινά που την βρίσκουν διαχρονικά. Είναι η προσδοκία της φυλής του Βελόπουλου, που πουλάει επιστολές του Ιησού αλλά και των αριστερόπουλων που τους έμεινε ο καημός από τότε, το ’48, που δεν μπήκε η χώρα στον υπαρκτό παράδεισο της Σοβιετίας όπου μπήκε κι έζησε η Ουκρανία και τώρα δεν θέλει, ούτε ν’ ακούει και γι’ αυτό μάχεται ο κάθε Μιχαήλ, που τόσο πολύ ενόχλησε τους δικούς μας δημοκράτες!

■ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!
Στο στόχαστρο και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας που «επέτρεψε» την παρέμβαση του ελληνικής καταγωγής Αζοφίτη Μιχαήλ. Το τι άκουσε αυτόν τον καιρό ο Κ. Τασούλας από τους πάσης φύσεως πολιτικούς τυχοδιώκτες, δεν περιγράφεται. Δεν τους πείραξε ο Μιχαήλ, διότι με τους κάθε λογής Μιχαήλιδες τα έλεγαν επί 4½ χρόνια μέσα στην ελληνική Βουλή. (Ρωτήστε τον δικό τους Βούτση). Τους πείραξε που ο Κώστας Τασούλας κατέχει άριστα το «άθλημα» στη Βουλή και αυτό δεν το αντέχουν. Βοήθειά τους!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.