Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο ΠΟΝΟΣ!..

Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει τον πόνο από την καρδιά μιας μάνας που έχασε το παιδί της, πόσο μάλλον όταν αυτός ο χαμός προέρχεται από δολοφονία, όπως συνέβη και στην χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από τον πόνο τον αβάσταχτο μέχρι τα «πανηγύρια» που στήνουν κάποιες μανάδες, ο δρόμος μακρύς και ο πόνος αντί να μοιράζεται μετατρέπεται σε φιέστες για κομματική-πολιτική εκμετάλλευση, στις οποίες οι επιτήδειοι ενίοτε επενδύουν. 

 ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ…

Πολλές οι μανάδες που έκλαψαν τα παιδιά τους τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας δολοφονημένα από χέρια Ελλήνων. Πολλά παιδιά γνώρισαν και γνωρίζουν την ορφάνια, ενώ ένα απ’ αυτά τα «παιδιά» δεν πρόλαβε να δει το φως της ζωής, διότι κάποιοι πρόλαβαν να κάψουν ζωντανή τη μάνα στην MARFIN…

Ο ΑΞΑΡΛΙΑΝ…

Δεκάδες τα θύματα παντός τύπου από τα χέρια της 17Ν. Και ποιος δεν θυμάται την δολοφονία του Αξαρλιάν, που οι εκτελεστές δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο τον υπουργό Παλαιοκρασσά, διότι έπρεπε να πάνε διακοπές! Κράτησε τον πόνο βαθιά στα φυλλοκάρδια της η μάνα του δολοφονηθέντος και δεν έκανε σημαία τον πόνο της, ούτε εξαργύρωσε την δολοφονία του γιού της με ένα σωρό ανταλλάγματα…

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…

Όλα τα παραπάνω διότι πρόσφατα είδαμε μια άλλη πονεμένη μάνα, αφού ο γιος της έπεσε θύμα του ακροδεξιού στη Νίκαια και μιλάμε για τη μάνα Φύσσα. Μια μάνα που μετέτρεψε την απώλεια του γιού της σε κομματική σπέκουλα, χαρίζοντάς τον στα κοράκια της κομματικής σπέκουλας. 

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…

Μη τυχόν και κάνετε εκλογές τον Σεπτέμβριο προειδοποίησε την κυβέρνηση και βγήκε στα κάγκελα διαλαλώντας την απειλή της. Αν όλες οι μανάδες έκαναν τέτοιες συστάσεις τότε δύσκολα θα βρίσκονταν ημερομηνία για εκλογές από τα θύματα της τρομοκρατίας στη χώρα μας. 

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ…

Δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση παντός είδους ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Αντί να τιμά την μνήμη του χαμένου παιδιού η μάνα Φύσσα, αντίθετα την σκυλεύει και περνά στην αντίπερα όχθη. Ας βρει έναν άλλο τρόπο η μητέρα Φύσσα να πολιτευτεί -και έχει όλο το δικαίωμα- όχι όμως επενδύοντας στον θάνατο του παιδιού της. 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΘΟΥΣ!

Τρεις αθώοι εργαζόμενοι δολοφονήθηκαν στην MARFIN και ένα μωρό στην κοιλιά μιας δολοφονημένης. Όλοι τους κάηκαν ζωντανοί από κάποιους που εκείνη την ημέρα έκαναν διαδηλώσεις στην Αθήνα. Ούτε ένας δεν συνελήφθη και δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματα! Ούτε όμως ένας από τους συγγενείς των δολοφονημένων δεν τόλμησε να βγει στην πιάτσα και να περιφέρεται διαλαλώντας την απώλεια. Όλοι τους κρατούν τον πόνο τους για τον εαυτό τους και απλά στην «επέτειο» πηγαίνουν στον τόπο του εγκλήματος κι αφήνουν λίγα λουλούδια στην μνήμη των αδικοχαμένων. Κάτι ανάλογο γίνεται στην περίπτωση Αξαρλιάν. 

ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ!..

«Εκτσογλανισμός» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει στον «βερναδακισμό» που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρώην υπουργός Βερναδάκης, Συριζαίος στα πιστεύω του, έβαλε στην ίδια μοίρα με την Πισπιρίγκου την υπουργό Παιδείας Κεραμέως. 

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…

Εκτσογλανισμός και λίγος ήταν ο χαρακτηρισμός από τον πρωθυπουργό και ενοχλήθηκαν τα Συριζόπουλα, που δεν βρήκαν ένα λόγο να απαντήσουν στα όσα καταλόγισε ο Βερναδάκης τους, στην Κεραμέως. Τελικά η φιλοσοφία Πολάκη έχει περάσει στο DNA των Συριζαίων και έχει καθημερινότητα. 

ΣΤΑ ΥΨΗ!

Εκτσογλανισμός στα ύψη και στην περίπτωση του βιαστή -και με απόφαση δικαστηρίου- Δ. Λιγνάδη από τους εκβιαστές όμως της δικαιοσύνης που στηριζόμενη και σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ των άφησαν ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Όλα τα αριστερόπουλα ξεσηκώθηκαν ενάντια στην απόφαση να τον αφήσουν ελεύθερο, όχι για τις πράξεις του τόσο, αλλά γιατί επί Ν.Δ. ο Λιγνάδης τοποθετήθηκε στο Εθνικό Θέατρο ενώ πριν οι ίδιοι ήταν εκεί που φωτογραφίζονταν ανφάς και προφίλ, για να παίρνουν λάμψη από την λάμψη του!

 ❁ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ…

Είναι επικίνδυνος για διάπραξη νέων βιασμών ο Λιγνάδης… ουρλιάζουν οι συνδικαλιστές ηθοποιοί και σε κάθε παράστασή τους διαβάζουν ανακοίνωση του Μπιμπίλα τους. Ο Λιγνάδης επικίνδυνος, αλλά εντελώς ακίνδυνος ο δικός τους Κουφοντίνας, που έπαιρνε κάθε μήνα άδεια και επισκέπτονταν τους χώρους όπου δολοφονούσε, για να… αναπτερώνεται το ηθικό του! Αν κι αυτό δεν λέγεται εκτσογλανισμός, τότε τι λέγεται; Δεν παίρνουμε το μέρος του βιαστή Λιγνάδη, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τις τωρινές απόψεις των δήθεν πονεμένων από την δικαστική απόφαση, που του έδωσε το δικαίωμα να αφεθεί ελεύθερος όπως ορίζουν οι νόμοι. 

ΤΟ ΖΟΡΙ…

Το τι ζόρι τράβηξαν, το τι δάκρυ έχυσαν, το τι κατάρες έριξαν τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ από την αποφυλάκιση Λιγνάδη δεν λέγεται. Η άτιμη η δικαιοσύνη δεν παίζεται, έλεγαν και ξανάλεγαν η οποία έριξε μόνο 12 χρόνια φυλακή στον βιαστή Λιγνάδη και μέχρι να γίνει το Εφετείο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως ορίζουν οι νόμοι. Μια λεπτομέρεια: ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και επί Παρασκευόπουλου. 

ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Μιλούν για νόμο τερατούργημα, που αφήνει ελεύθερους -εκτός από εκείνους που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις- και βιαστές ανηλίκων, που όμως έχουν διαπράξει τεράστια εγκληματική πράξη. Όμως τους γκαβώνει η αντιπολιτευτική τακτική να δουν τα ανοσιουργήματα, που οι ίδιοι έπραξαν όταν ήταν κυβέρνηση. Μέχρι την αποφυλάκιση του εκτελεστή δολοφόνου Κουφοντίνα, έχουν ζητήσει και έχουν κάνει ένα σωρό πορείες εν μέσω πανδημίας, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα του έγκλειστου Κουφοντίνα, ο οποίος τράβηξε και μια απεργία πείνας. 

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ…

Μέχρι να τιμωρηθεί οριστικά από την δικαιοσύνη και στον δεύτερο βαθμό, έχει το τεκμήριο της αθωότητας ο κάθε υπόδικος για οποιαδήποτε υπόθεση, λένε οι σοφοί της δικαιοσύνης. Το ότι προφυλακίστηκε ο Λιγνάδης για να μην συνεχίσει το «έργο» του είναι κι αυτό στα πλαίσια του νόμου! Προς τι λοιπόν οι κλαυθμοί, οι οδυρμοί και οι κατάρες από το Συριζομάνι κυρίως;

ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ!

Ως χώρος γενικότερης χρήσης προορίζεται το παλιό πανεπιστήμιο και όχι ως νέο δημαρχείο. Κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε από τον δήμο Ιωαννιτών εν όψει της αξιοποίησης ενός χώρου όπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι η ντροπή της πόλης μας. Δεδομένων αυτών των σκέψεων και αποφάσεων από πλευράς Δήμου, προφανώς δεν έχει εγκαταλειφθεί η σκέψη ανέγερσης νέου δημαρχείου σε άλλο χώρο, με πρώτη επιλογή των χώρο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα. 

ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ…

Με ένα σωρό καλούδια έφυγε από τα Ιωάννινα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Όπου και να πήγε, όλο και κάτι του έδωσαν. Στη Βελλά γεύτηκε γαλακτοκομικά προϊόντα, στο Δήμο Ιωαννιτών του απέδωσαν την… Γιαννιωτοποίηση και στο Πανεπιστήμιου τον ανακήρυξαν διδάκτορα Πανεπιστημίου. Το καλύτερο όμως το έδωσε ο Αλ. Καχριμάνης που ήταν ένα μαλλινοσέντονο για να το έχει στο γιούκο του ως προίκα μετσοβίτικη!

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ…

Πριν από ένα μήνα ο υπογράφων είχε αναγγείλει την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Πρέβεζα-Θεσπρωτία και κάποιοι αμφισβήτησαν την πληροφορία. Να που τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από αύριο ξεκινά από Αμφιλοχία όπου θα εγκαινιάσει την Αμβρακία οδό η οποία ξεκίνησε κάπου το 2010 και περνώντας από συμπληγάδες, νάτην σήμερα να ανοίγει επιτέλους, εξυπηρετώντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους πολίτες. Μετά την Αμφιλοχία και μέσω Αμβρακίας οδού, θα περάσει σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και θα φθάσει Σαγιάδα στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.