Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ…

Ικανοποίηση ένοιωσαν οι Βορειοηπειρώτες από τον τρόπο που χειρίστηκε η εφημερίδα και ο υπογράφων τα ζητήματά τους στην ΔΕΘ κατά την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Επιτέλους υπήρξε μια φωνή που στηρίζει τα συμφέροντα μας ως εθνική μειονότητα και κυρίως η απάντηση του πρωθυπουργού που είχε σχέση με το σεβασμό των δικαιωμάτων μας, μέσα από τα οποία θα περάσει οποιαδήποτε διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, είπαν.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…

Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα πάρα πολλά που έλαβαν ο υπογράφων και η εφημερίδα που θεωρούν ότι έκαναν το αυτονόητο, που είναι η στήριξη των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Θεωρούμε χρέος να στηριχθεί αυτό το Ελληνικό κομμάτι, που από το 1945 είναι σκλαβωμένο και κανείς δεν νοιάζεται όσο θα έπρεπε.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…

Το ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά στην Αλβανία το αποδεικνύουν τα στοιχεία που είδαν από τον «Π.Λ.» το φως της δημοσιότητας. Από πρώτη δύναμη η Ελλάδα στις επενδύσεις στην Αλβανία έφτασε στην ένατη θέση, με τους επιχειρηματίες Έλληνες να τα μαζεύουν και οι Τούρκοι να καλύπτουν κενά. Κατά τα άλλα, 800.000 Αλβανοί πολίτες βρίσκονται στην Ελλάδα και απολαμβάνουν τα αγαθά από τότε που άνοιξαν τα σύνορα το 1991.

❁ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ…

Σειρά του Αλ. Τσίπρα να πάει ΔΕΘ και ν’ αρχίσει τα ταξίματα. Μόνο τον ουρανό με τ’ άστρα δεν έταξε για να κάνει εκμαυλισμό ψήφων και συνειδήσεων. Αν και μάλλον «αγγαρείαν εποίησεν» διότι γνωρίζει πολύ καλά τι τον περιμένει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν!

■ ΣΑΝ ΤΟ 2014!

Το «πάρτε διαβόλοι βάγια» του Αλέξη μας γύρισε πίσω στην ΔΕΘ του 2014, όταν δημιουργούσε το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που έμεινε στην Ιστορία ως το παραμύθι της δεκαετίας! Ήταν τότε, που μοίραζε χρήματα και έβαζε την χώρα με τα μπούνια στα μνημόνια.  

❖ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;

«Εγώ έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια», είπε προχθές στην ΔΕΘ και έδειχνε να μη το πιστεύει ούτε ο ίδιος! Το ότι έβαλε ένα σωρό θηλειές στους λαιμούς των Ελλήνων δεν το είπε για να μην πληγώσει τα ΣΥΡΙΖόπουλα που χειροκροτούσαν από υποχρέωση και όχι από ικανοποίηση για όσα άκουγαν.

❁ ΤΑ ΒΑΓΙΑ…

Το «πάρτε διαβόλοι βάγια» ξαναέπαιξε με τον Αλέξη να είναι ο αρχιβελζεβούλ. Μοίρασε… λεφτόδεντρα και όταν αυτά καρπίσουν μπορεί κάτι να πάρουν από τους καρπούς οι Έλληνες, που όμως δεν φαίνεται να ξανατσιμπάνε όπως έκαναν δύο φορές το 2015. 

■ Η ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ…

Με τα μέτρα που εξήγγειλε θέλει καμιά 20αριά δις. ευρώ λέει η ΝΔ, ενώ ο ίδιος τα κοστολόγησε κοντά στα 5 δις! Το σπουδαίο όμως είναι ότι τα έσοδα θα είναι κοντά στα 3 δις! Πώς θα καλυφθούν οι παροχές με τέτοιου είδους μαθηματικά, μόνο ο Αλέξης το ξέρει!

❖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ…

Ούτε στο δακτυλάκι δεν έμοιασε του Κυριάκου, που μια εβδομάδα πριν και από το ίδιο βήμα χάραξε την οικονομική πολιτική που θ’ ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Δε χωρά καμία σύγκριση μεταξύ των δύο πολιτικών που, πως να το κάνουμε, ο Κυριάκος υπερέχει συντριπτικά κι αυτό το αποδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες αφήνουν πολύ πίσω τον Αλέξη σε σχέση με τον Κυριάκο. 

❁ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Εκείνος που φαίνεται να την πληρώνει είναι ο δυστυχής ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πέρασε, δεν πέρασε από ΔΕΘ, ούτε που το καταλάβαμε. Είναι εκείνος που έχει αρχίσει να μπαίνει στο καναβάτσο και να τρώει τα κροσέ απανωτά! Ήταν επιλογή του να κάνει παλικαριές και τώρα άντε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

■ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

Είχε απ’ όλα η εφετινή ΔΕΘ. Είχε κι από Κουτσούμπα και από Βαρουφάκη. Απλά έκανα την υποχρέωση φιλότιμο και από ‘δώ πάνε οι άλλοι. Ιδιαίτερα αυτός ο Βαρουφάκης, που έχει βάλει στο νου του να ξαναγίνει συγκυβερνήτης του Τσίπρα για να ξαναδιαχειριστεί μνημόνια, όπως έκανε το 2015 όταν έκλεινε τις τράπεζες.

❖ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…

Ονειρεύεται πρωτιά στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας και αυτό προσπάθησε να περάσει στη Θεσσαλονίκη. Θέλει πρωτιά για να ρίξει γέφυρες στην «αριστερά» για συγκυβέρνηση! Όπως ακριβώς έκανε το 2015 που συγκυβέρνησε με τον «αριστερό» Π. Καμμένο που εκτός των άλλων έβαλαν υπογραφές για την Μακεδονοποίηση των Σκοπίων και μια υπερηφάνεια τους συνοδεύει έκτοτε.

 ❁ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ…

Θέλω ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, είπε και ξαναείπε ο Αλέξης. Να… σηκωθεί λίγο πρωί ο Ελληνικός λαός και κυρίως να μην ξεχάσει να κάνει πράξη το θέλημα του νεοσωτήρα Αλέξη!

■ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Ακριβώς τα ίδια είπε και ο Ν. Ανδρουλάκης. Κι εκείνος ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να μην ταλαιπωρείται το παλικάρι σε επαναληπτικές εκλογές! Δεν ξέρω αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός από την πρώτη εκλογή, ή θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια συγκυβέρνησης από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ! 

❖ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!.. 

Έχει χαθεί το μέτρο τελικά στο χώρο της πολιτικής. Να βάζει στο νου του ο Ανδρουλάκης να γίνει πρώτη δύναμη και να κάνει εκείνος τη μοιρασιά της εξουσίας πάει πολύ και δεν ξέρω αν το πιστεύει ο ίδιος ή έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα! Το πρώην 7% άντε να πάει στο 10-12%. Με τέτοια νούμερα διεκδικεί κανείς πρωτιά και πρωθυπουργικό θώκο;

❁ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ…

Πιο φιλότιμος ο Αλέξης. «Το παιχνίδι θα το κάνει το πρώτο κόμμα» είπε και παραδέχτηκε από τώρα τη δεύτερη θέση. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους που ως νηστικοί ονειρεύονται καρβέλια!

■ ΟΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ…

Καμία κίνηση στήριξης υποψηφιοτήτων μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να δοθεί από Μέγαρο Μαξίμου και περιχώρων προς αυτοδιοικητικούς όλης της χώρας. Αυτό ακούγεται από το κράτος των Αθηνών, από το οποίο πολύς κόσμος περιμένει λευκό καπνό για να συνεχίσει. 

❖ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ…

Η πληροφορία δε χωρά διάψευση και είναι καρατσεκαρισμένη. Ωστόσο, σε κανέναν δεν αποκλείουν να βάζουν με το μυαλό τους να είναι οι εκλεκτοί για το χώρο της αυτοδιοίκησης στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

❁ ΤΟ ΓΡΑΔΑΡΙΣΜΑ…

Για την Ήπειρο υπάρχουν πληροφορίες για το ποιοι τα πήγαν καλά και ποιοι ΟΧΙ. Όπως εκτιμήσεις υπάρχουν για το ποιοι μπορούν να τα πάνε καλύτερα και ίσως είναι αυτοί οι εκλεκτοί του χρόνου. Ωστόσο, όλοι γραδάρονται και από Ιούνιο μεριά θα γίνουν οι επιλογές! 

ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΑΦΑΝΤΟΣ!

Υπουργός Υγείας κι ενάμιση χρόνο υπουργός Τουρισμού ο Β. Κικίλιας, ούτε μια φορά δεν πάτησε το πόδι του στην Ήπειρο σαν αυτή να μην υπάρχει στον χάρτη της Ελληνικής επικράτειας. Όμως μόλις, την προηγούμενη εβδομάδα «έβαλε χέρι» στην Ένωση Ξενοδόχων που έθεσαν ζήτημα λειτουργίας αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους και στα Ιωάννινα, κάτι που τον έκανε να βγει από τα ρούχα του και να ρίξει κεραυνούς εναντίον της Ένωσης!

❖ Ο ΘΥΜΟΣ…

Τι ακριβώς δεν κατάλαβε ο κ. Κικίλιας και εξεμάνη από το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων; Ας του πει κάποιος του κ. Κικίλια το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» μας ετελείωσεν! Αν όμως θυμάται καλά ο κ. Κικίλιας, το 2019 ως Υπουργός Υγείας εγκαινίασε το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ του «Χατζηκώστα», χωρίς όμως ποτέ να έλθει ο ίδιος! Ήταν τότε που ο τότε διοικητής προσπάθησε να τον καλοπιάσει και ανάρτησε σχετική πινακίδα που ήθελε τον Κικίλια  ωσεί παρόντα να κόβει κορδέλα χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του στην Ήπειρο! Αν δεν μπορούν να βοηθήσουν, ας μην μας φτύνουν οι εξ Αθηνών ορμώμενοι σωτήρες!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.