Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Άλλη είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου που ορίστηκε πρόεδρος ΔΣ στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και άλλη η Μαρτίνου που είχε δοσοληψίες με δικαιοσύνη. Κάποιοι, σκόπιμα, έβαλαν στο στόχαστρο τη νέα πρόεδρο φορτώνοντάς της τα βάρη της δεύτερης, η οποία είναι σύζυγος Μαρτίνη που ήταν στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, που εκείνος με τη σύζυγό του είχαν τις δοσοληψίες με την δικαιοσύνη.

Η ΣΥΓΧΥΣΗ…

Η κ. Μαρτίνου, σύζυγος του εφοπλιστή Μαρτίνου, έχει δώσει δείγματα φιλανθρωπίας αφού η ίδια πολλά χρόνια προΐσταται διαφόρων δομών όπως το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ χωρίς να έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη από τη δράση της, πόσο μάλιστα τα τηλεδικαστήρια.

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ…

Αυτή η βρώμικη σκόπιμη σύγχυση που προκάλεσαν κάποια τρολάκια της Αθήνας, διαδόθηκε σ’ όλη τη χώρα και την πήραν και κάτι ντόπιοι κάνοντάς την σημαία στήριξης του παπά Αντώνη, που είπε ότι θα μιλήσει και θα τα πει όλα έξω από τα δόντια! Πόσος ευτελισμός πια και σ’ ένα ζήτημα που θα πρέπει να έχουμε και τις επιφυλάξεις μας.

❁ ΟΙ ΝΟΜΟΙ…

Όταν ψηφίζονταν νόμοι για πλειστηριασμούς από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν είχαμε δει να υπάρχουν εξαιρέσεις, σ’ εκείνους που δεν γουστάρουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑία, συνταξιούχος δημοσιογράφος δεν μπορούσε να εξοφλήσει 15.000 ευρώ προς την τράπεζα και όταν πήγε ο κλητήρας, εκείνη ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμα φωνάζοντας «βοήθεια με εκ-βιάζουν για να τους παραδώσω το σπίτι, αλλά εγώ επειδή είμαι ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος δεν γουστάρω να το παραδώσω»!

■ ΟΙ ΦΩΝΕΣ…

Αυτές τις φωνές άκουσαν τα συντρόφια και πλάκωσαν στις ρούγες των Ιλισίων στην Αθήνα, κράζοντας και ρίχνοντας κατάρες προς την σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι «ανάλγητη» και εφαρμόζει νόμους ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Μάλιστα, μας έδειξαν και το ντου που έκανε ο δικαστικός επιμελητής στις 5:30 το πρωί, κάτι που χάλασε το ραχάτι και τον ύπνο των γειτόνων. 

❖ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

Δεν λέω πως τα πράγματα είναι εύκολα ως προς την ανταπόκριση στις απαιτήσεις των καιρών που δεν επιτρέπουν πολυτέλειες. Όμως, όταν οι τράπεζες ήταν απλόχερες, οι δανειολήπτες δεν υπολόγιζαν ότι τα δανεικά δεν ήταν αγύριστα. Το ότι η αποπληρωμή δανείων δεν είναι εύκολη υπόθεση, το βλέπεις όταν αποφασίζεις να μπλέξεις μαζί τους. 

❁ ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!

Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι τράπεζες και καλό είναι να μην μπλέξεις μαζί τους! Για το ότι φτάνουν να σου βάζουν τη θηλειά στο λαιμό, το δικαίωμα το έχεις δώσει εσύ όταν υπογράφεις τις συμβάσεις δανεισμού. Με το να έρχεται κανείς να σκούζει, όταν έρχεται η ώρα των λογαριασμών συγκίνηση στις τράπεζες δεν επιφέρει!

■ ΠΟΝΗΡΟΙ-ΚΟΡΟΪΔΑ!

Όμως για σταθείτε, ωρέ ψυχόπονοι που τρέχετε για συμπαράσταση και καλά κάνετε. Εκείνοι που κάνουν το σκ..ο παξιμάδι και πληρώνουν είναι οι μ..κες της υπόθεσης; Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών; Οι πονηροί και τα κορόιδα, με τους πρώτους να παριστάνουν τους αδικημένους και τα κορόιδα να πληρώνουν σαν μ..κες, διότι αν δεν πληρώσουν οι πονηροί, τα κορόιδα θα πληρώσουν διπλά; Οι τράπεζες δεν πρόκειται να πληρώσουν και αυτό είναι εξ αρχής γνωστό!

 ❖ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ…

Αυτοί λοιπόν οι ψυχοπονιάρηδες-κουτοπόνηροι ψευτοεπαναστάτες, που πήγαν για συμπαράσταση στα Ιλίσια και που θεωρούσαν μικρό το ποσό των 15.000 ευρώ, θα μπορούσαν να βάλουν από 50 ευρώ να σώσουν την συντρόφισσά τους. Προτίμησαν όμως τις κραυγές. Μόνο που οι τράπεζες ούτε βλέπουν, ούτε ακούν! 

❁ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ! 

Αυτούς που λιποθυμούσαν από συγκίνηση και αγανάκτηση για το σπίτι της Κολοβού, να ξέρουν ότι βγήκε στο σφυρί με νόμο ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Για 15.000 ευρώ χρωστούμενα έλεγαν όλοι και μαζεύονταν έξω από το σπίτι της και έβριζαν την κυβέρνηση που ξεσπιτώνει την γυναίκα-δημοσιογράφο που κυνηγήθηκε ως ΣΥΡΙΖΑία που ήταν.

■ ΤΟ… ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΜΑ

Ακούστε όμως και τούτο. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό στις 20-03-2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς τότε δεν μερίμνησε για την δημοσιογράφο, η οποία όμως δεν έδωσε σημασία. Το σπίτι εκπλειστηριάστηκε με το ποσό των 105.000 ευρώ πρώτα, για να καταλήξουν στις 95.000 όπου βρέθηκε αγοραστής. Η τράπεζα κράτησε τα χρωστούμενα που ήταν 40.000 ευρώ και έδωσε τις 55.000 στην κ. Κολοβού, η οποία όμως τα ξόδεψε, όπως η ίδια αποκάλυψε, σε πληρωμές στην εφορία από κλήσεις στάθμευσης και στον απλήρωτο ΕΦΚΑ της!

❖ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ…

Και τα τσέπωσε και πλήρωσε κλήσεις και ΕΦΚΑ και της έμεινε κι ένα χιλιάρικο, όπως η ίδια αποκάλυψε και δεν εννοούσε να φύγει από το σπίτι που «πούλησε» και στο τέλος έκλαιγε στην αγκαλιά του Τσίπρα, ο οποίος της είχε πάρει το σπίτι της! Άμα βρίσκετε λογική, γράψτε μου…

 ❁ ΤΟ ΔΟΓΜΑ…

Τελικά, άμα δηλώνεις ΣΥΡΙΖΑ την σήμερον ημέρα είσαι του δόγματος «δεν πληρώνω γιατί έτσι γουστάρω» και άσε τους μ..κες να φωνάζουν! Το «και κερατάς και δαρμένος», ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της κ. Κολοβού που τα έτρωγε σε «κάρτες» και παρκάριζε παράνομα! 

■ ΠΑΓΩΣΑΜΑΝ!!!

Τι είπε ο τιτανοτεράστιος Αλέξης όταν πήγε στην Πέλλα! Μεταξύ των άλλων ανακάλυψε παγετώνες οι οποίοι χτυπάνε την περιοχή με αποτέλεσμα να παθαίνουν ζημιές οι σοδειές! Μετά το «δεν έχει σύνορα η θάλασσα» και το «πόσο απέχει η Μυτιλήνη από τη Λέσβο» ήλθαν και οι παγετώνες, που μας παραπέμπουν στην εποχή των παγετώνων που δεν ξέρουμε αν η Ελλάδα έζησε κάτι τέτοιο!

 ❖ Η ΕΚΠΛΗΞΗ! 

Είπε να κάνει έκπληξη στους Αρτινούς η κυρά Όλγα τους κι έφερε τον Νίκο Παππά να τους μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος! Τι να πει αυτό το παλικάρι που το έχει συρταρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον έχει βάλει στο χρονοντούλαπο που ούτε να τον ακούνε , ούτε να τον βλέπουν δε θέλουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα, ύστερα από τα αλισβερίσια με τα αγροτόπια του Καλογρίτσα με τα οποία θα φτιάχνονταν το «ΣΥΡΙΖΑ Τσάνελ»! Όλα όμως ήρθαν ανάποδα και ο Νικολάκης έμεινε στα μετόπισθεν για να τον ανακαλύψει η Όλγα και να τον πασάρει στους Αρτινούς, οι οποίοι όμως ούτε καν συγκινήθηκαν. Κάποιοι Γιαννιώτες και κάποιοι Πρεβεζιάνοι έδωσαν το «παρών» στην άδεια αίθουσα, όπου μίλησαν το δίδυμο Όλγα-Νίκος. 

❁ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ!

Κοσμαντάμωση το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο Καλπάκι, όπου ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης έβγαζε τα τσίπουρα. Ήταν μια γιορτή με καλεσμένους φίλους και γνωστούς από την περιοχή κυρίως, αλλά και από την πόλη μας, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων.

■ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…

Ήταν μια ευχάριστη βραδιά όπου όλα κύλησαν όμορφα, αφού το κρασί και το τσίπουρο σοδειάς Καψάλη είχαν την τιμητική τους και κάπου εκεί οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν. Και φυσικά στο επίκεντρο ήταν τα αυτοδιοικητικά, όχι μόνο στο Πωγώνι, αλλά σ’ όλη την Ήπειρο και οι υποψήφιοι για νέα θητεία το 2023. Στα τραπέζια γίνονταν απολογισμός αλλά και προγραμματισμός για νέα θητεία του Κώστα Καψάλη, αφού κάτι τέτοιο προεξοφλείται καθώς αντίπαλος του δε φαίνεται στον ορίζοντα.

❖ ΤΑ «ΒΡΟΧΙΑ»…

Στέλεχος με πολιτικές ρίζες στο ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καψάλης έχει καταφέρει να βάλει στα «βρόχια» κόσμο απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, με μεγαλύτερη δύναμη αυτή που προέρχεται από το χώρο τον κεντροδεξιό! Αυτό το διεπίστωσα ιδίοις όμμασι από αυτούς που συνάντησα στην τσιπουροκατάνυξη. Καλή σοδειά γενικώς δήμαρχε. Και του χρόνου, καλά τσίπουρα και καλά κρασιά!

❁ ΜΟΥΣΕΙΟ Ν. ΖΕΡΒΑ…

Από το 2008 η δεύτερη σύζυγος του Ναπολέοντος Ζέρβα είχε δωρίσει στο Πολεμικό Μουσείο το σπίτι της στο Μεταξουργείο στην Αθήνα και μόλις την περασμένη Πέμπτη έγιναν τα εγκαίνια παραδόσεώς του σε μια πραγματικά συγκινητική εκδήλωση. Ήταν μια χειρονομία που έγινε εν ζωή της Αικατερίνης Ζέρβα στη μνήμη του Ναπολέοντα Ζέρβα, σε ανάμνηση των εθνικών αγώνων που έκανε εκείνος κατά την κατοχή από Γερμανούς-Ιταλούς-Τσάμηδες!

■ ΜΟΥΣΕΙΟ…

Στο εξής η οικία Ζέρβα θα είναι παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου και θα λειτουργεί ως Μουσείο στο οποίο θα φιλοξενούνται κειμήλια και αρχεία του στρατηγού και των συνεργατών του κατά την περίοδο της δράσης του ΕΟΚΑ-ΕΔΕΣ που ως τώρα δεν ήταν προσβάσιμα στο κοινό. Θα είναι σημείο αναφοράς στους πολίτες, αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να εντρυφήσουν στην ιστορία! 

❖ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ!

Ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι του στρατού και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτείας σ’ αυτή την εκδήλωση. Απουσίαζαν όμως επιθετικά όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου καθώς και η Περιφέρεια και οι δήμαρχοι και η ντροπή ντράπηκε γι’ αυτή την απουσία. Ο Ζέρβας όταν χρειάστηκε έκανε το καθήκον του, για την Ήπειρο κυρίως. Η Ήπειρος παντελώς απούσα. Ντροπή!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.