Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Πάλι τα ίδια με τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα. Εξασφάλισε, λέει, ιδιώτης άδεια εγκατάστασης αποθηκών καυσίμων και ασφάλτου κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, κάτι που ξανασήκωσε καπνό στην περιοχή με του ιχθυοκαλλιεργητές να βρίσκονται σε αδιέξοδα κι αυτό που πάει να δημιουργηθεί δίπλα στα κλουβιά με τα ψάρια.

ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ…

Αυτή την εγκατάσταση κάποιοι την θεωρούν ανάπτυξη στην περιοχή και αυτοί οι κάποιοι είναι οι χαρτογιακάδες των υπουργείων, που ανάθεμα κι αν γνωρίζουν κατά που πέφτει η Σαγιάδα και τι περιέχουν τα κλουβιά στο Ιόνιο πέλαγος σ’ αυτή την ακριτική περιοχή.

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ! 

Εντελώς στα μουλωχτά πάρθηκε η απόφαση στο υπουργείο και ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και οι αντιδράσεις ήταν από τους ιχθυοκαλλιεργητές πρώτα κι απ’ όλα! Έκπληκτοι, ακόμη και οι αρμόδιοι υπουργοί, έπεσαν από τα σύννεφα αν υπολογίσω και τις δηλώσεις του δικού μας Γ. Αμυρά. 

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ…

Επειδή λοιπόν οι υπουργοί δεν γνώριζαν και επειδή το έμαθαν από τα ΜΜΕ, δεν έχουν παρά να «καταχεριάσουν» τους διευθυντές που πήραν τη σχετική απόφαση και να την αποσύρουν πάραυτα! Τον δρόμο και τον τρόπο αποκατάστασης της τάξης τον δείχνει ο Αντώνης Μπέζας, ο οποίος μέσα από τον «Π.Λ.» έβαλε τα πράγματα σε τάξη. 

ΑΣΥΜΒΑΤΗ!..

«Είναι ασύμβατη η διακίνηση και αποθήκευση πετρελαιοειδών μέσω θάλασσας και μάλιστα δίπλα από ιχθυοκαλλιέργειες και κακώς προτείνεται η λειτουργία τέτοιας μονάδας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Ηγουμενίτσας και Πλαταριάς», λέει ο κ. Μπέζας και απευθύνει έκκληση στο υπουργείο να τα πάρουν πίσω όλα

 ❁ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ…

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε εκατό, αλλά 273 ακίνητα στην ιδιοκτησία της Κιβωτού του Κόσμου ανακάλυψαν οι ελεγκτές το τελευταίο διάστημα. Ούτε Παπαδημούλης να ήταν. Τώρα που είπα Παπαδημούλης θυμήθηκα ότι εκείνος ήταν που πρότεινε την βράβευση του παπά-Αντώνη στην Ευρωβουλή! Λέτε γι’ αυτό έχει πέσει τόση μούγγα στην «κιβωτό» του ΣΥΡΙΖΑ που μπάζει από παντού;

■ Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΤΑ ΕΥΡΩ!

Είχε και κάτι ψωροχιλιάδες ευρώ η παπαδιά που όταν δεν είχε δουλειά να κάνει, τα μετρούσε. Το αποκάλυψε η ίδια όταν οι ελεγκτές βρήκαν 370.000 ευρώ σε μια σακούλα και όταν την ρώτησαν τι είναι αυτά και γιατί στην σακούλα και στο σπίτι, εκείνη απάντησε ότι τα έχει για να τα μετράει! Είχε και λίρες… για μια ώρα δύσκολη! Ένα ζευγάρι που υπηρετούσε στην δομή της Πωγωνιανής απομακρύνθηκε με απόφαση της νέας διοίκησης, μαζί τους κι ένας Ιρακινός που ήταν μεγαλοστέλεχος της ΚΙΒΩΤΟΥ, ο οποίος, λένε, έκανε μεγαλοζωή και κότα. Θεέ μου, τι έχουν να δουν τα μάτια μας και ν’ ακούσουν τα αυτιά μας! Από τη θεοποίηση που κάναμε όλοι στον παπά-Αντώνη και στη Δομή του, τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας άλλης κατάστασης, που ουδέποτε πιστεύαμε ότι θα την ζούσαμε. Μακάρι όλα όσα αποκαλύπτονται να αποδειχτούν αναληθή...  

❖ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ…

Αναρωτιούνται πολλοί για το πού ήταν η πολιτεία τόσα χρόνια να κάνει ελέγχους, για να μην φτάσουν στο σήμερα που γίνονται αποκαλύψεις παντός είδους και περιεχομένου. Ακριβώς αυτό! Απαγορεύονταν μέχρι τώρα οι έλεγχοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Δεν μπορούσαν να βάλουν χέρι στις ΜΚΟ, λέτε και ήταν κάτι πιο ξεχωριστό και πάνω από κάθε υποψία! 

❁ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Μόλις από το υπουργείο είπαν ότι θα γίνουν έλεγχοι, ξεσηκώθηκαν παρόμοιες δομές και τα έβαλαν κυρίως με τη Δόμνα Μιχαηλίδου που έχει την ευθύνη της λειτουργίας τους. Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ήταν η αρχή, καθώς και εκείνη η ΜΚΟ που ανακάλυψε το θάνατο της 5χρονης στον Έβρο, συντασσόμενη με τις θέσεις των Τούρκων που μιλάνε για κακοποιήσεις λαθραίων από τους Έλληνες! Απλά, θάνατος 5χρονης ουδέποτε υπήρξε, αλλά ουδέποτε δεν το διέψευσαν, αλλά το υιοθέτησαν οι δικοί μας Τσιπρο-Πολάκηδες και πυροβολούσαν τον Μητσοτάκη για την αναλγησία του!

 ■ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ…

Ούτε μια συγνώμη από κανένα για το φιάσκο με τον θάνατο της 5χρονης από τα Συριζόπουλα, που νιώθουν ακόμη υπερηφάνεια για την συμπαράσταση στο πένθος της μητέρας. Η συγνώμη ήλθε από τους Ευρωπαίους, που παρασύρθηκαν σ’ ένα τέτοιο στημένο σκηνικό από Τούρκους και φιλότουρκους. Να γιατί ο Ερντογάν προτιμά Τσίπρα , λέγοντας Μητσοτάκης γιοκ!

❖ Η ΓΛΩΣΣΑ…

Σε αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» προέβη πρωτοδικείο της Φλώρινας! Ειλικρινά πολύ θα θέλαμε να γνωρίσουμε αυτόν ή αυτούς τους Ελληναράδες που έκαναν αυτό το εθνικό ανοσιούργημα… 

❁ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη που κράτησε όρθια την περιοχή, όταν γύρω του οι πάσης φύσεως κατσαπλιάδες δρούσαν υποχθόνια ενάντια στα Ελληνικά ιδεώδη και στην ελληνική ιστορία. 

■ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ…

Έκαναν το ανοσιούργημα οι τεράστιοι Τσίπρας-Κοτζιάς, όταν ξεπούλησαν την Μακεδονία στις Πρέσπες με αντίτιμο μια γραβάτα! Νάτο τώρα και το πρωτοδικείο της Φλώρινας ν’ αναγνωρίζει «Μακεδονική γλώσσα» για να εισπράξει τα εύσημα του Ζάεφ!..

❖ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ…

Ακόμη θα τρίζουν τα κόκκαλα του εθνικού δικαστή, αείμνηστου Δημητρίου Ρίζου, που όταν εκδίκασε υπόθεση που είχε να κάνει με τα Σκόπια με την απαίτηση να γίνει η δίκη σε «μακεδονική γλώσσα» αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα και φυσικά ουδέποτε έβαλε υπογραφή σε μια τέτοια εθνική αθλιότητα, όπως αυτή που έγινε πριν λίγες μέρες.

❁ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;

Δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό επικράτησε για να οδηγηθεί το δικαστήριο σ’ αυτή την πράξη, αλλά το ότι ο Ζάεφ έστελνε συγχαρητήρια και φιλάκια δεξιά και αριστερά στο εσωτερικό της χώρας μας, κραυγάζοντας για το κάζο που έπαθε η Ελλάδα, λέει πολλά!..

■ Η… ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο δικαστήριο αναγνώρισε σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας»! Αυτό έκανε τον Ζάεφ να μιλάει για δικαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών...

❖ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ… 

Σαν στόχο το συγκεκριμένο σωματείο έχει την διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, κάτι που θα σημαίνει και αναγνώριση… Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα!..

❁ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ…

Μάλιστα μέσα στους στόχους του σωματείου είναι και η διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» σε σχολεία και πανεπιστήμια, κάτι που οδηγεί σε άλλες εποχές και σε άλλες σκέψεις. Αυτό που δεν πέτυχαν κάποτε με τα όπλα, το κατάφεραν με μια ντροπιαστική συμφωνία επί ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν αλλάζει! 

■ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ…

Αυτοί είναι οι καρποί της «συμφωνίας των Πρεσπών». Φέρουν χαρά σε όλους όσους μιλούν την Μακεδονική γλώσσα… «Ευχαριστώ τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον νυν Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας», είπε ο Ζάεφ.

❖ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ…

Η δημιουργία κόμβων σε πόλη και περιφερειακά, είναι μια λύση που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Το είδαμε αυτό στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, που εκ του αποτελέσματος η στήλη δικαιώθηκε όσον αφορά την θέση που πήρε εξ αρχής. 

❁ ΠΟΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ;

Όμως αυτό το αίσχος στην εθνική στους κόμβους(;) Νεοκαισάρειας ποιος το σχεδίασε, ποιος το εξετέλεσε (κυριολεκτικά), ποιος νους το συνέλαβε και σε τι εξυπηρετεί, ακόμα πειστικούς λόγους δεν έχουμε πληροφορηθεί. Αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα, αλλά όχι και τη χρησιμότητα. Αφήστε που δεν βρέθηκαν και πέντε δέντρα ή λουλούδια να φυτέψουν…

 ■ ΒΛΑΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ!

Μας «άφησε» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός και πως θα αντέξει τόση ορφάνια ο οργανισμός, που σαν δραστηριότητα είχε τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Είχαν καιρό που τον έφερναν γύρα, αλλά τόσο εκείνος όσο και το «δόντι» που είχε στο Μαξίμου δεν τον άφηναν να γίνει «εξοδούχος»... 

❖ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ…

Ενώ το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ είχε ζητήσει προ πολλού την απελευθέρωση της θέσης στην ΕΤΑΔ, ο κ. Βλαστός έμενε ακλόνητος! Τελικά μόλις προχθές απαλλάχτηκε των καθηκόντων και η θέση θα καλυφθεί σε διάστημα 90 ημερών όπως προβλέπεται. Να περάσει ο επόμενος... Να θυμίσουμε ότι προ ενός έτους περίπου είχε απομακρυνθεί ο Α. Μπέζας που ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ.  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.