Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ…

Κοντά στις 300.000 ευρώ στοίχισε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα για να παραβρεθεί στην κηδεία του Κάστρο, τον οποίο αποχαιρέτησε ως πρώην συντρόφια που ήταν! Από την άλλη, οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΟπουλαίοι καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη που έστειλε την Μενδώνη και τον Αμυρά να διαμορφώσουν τον χώρο όπου θα γινόταν η ταφή του Κωνσταντίνου.

Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ…

Βλέπετε, ήταν η ιδεολογική συγγένεια Τσίπρα-Κάστρο που επιβάλλονταν τα έξοδα με πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Δεν του ζήτησε κανείς να γίνει βασιλικός στα καλά καθούμενα, αλλά ας μαζεύει πρώτα αυτός τη γλώσσα του και μετά ας μαζεύει και τους 0,60-άρηδες που κυκλοφορούν αδέσποτοι χύνοντας δάκρυα ανάμεικτα με χολή. 

ΟΙ ΟΡΚΟΙ!..

Νάτην και η Τσοπάνισσα-ίδου να ωρύεται για την κηδεία που την χαρακτήρισε για γέλια και κλάματα! Αυτή η ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ορκίζονταν ότι ποτέ δεν θα εξαργύρωνε τη θέση της δημοσιογράφου με θέση κομματική. «Τι θα πει ο κόσμος, ότι ξεπουλήθηκα σε κάποιο κόμμα αντί μισθού», έλεγε και ορκίζονταν στο όνομα του Βαξεβάνη, που είναι από τους διδάξαντες της ελεύθερης-αδέσμευτης έκφρασης!

ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ;

Με λίγα λόγια, η Ποπάρα έβγαλε τον… Πολάκη από τα σωθικά της, όπου τον έκρυβε καλά τόσα χρόνια. Αυτή, που επί ΝΔ Καραμανλή στην κρατική τηλεόραση ενθυλάκωνε κατοσταριές χιλιάδες το χρόνο, για να ασκεί το λειτούργημα της ενημέρωσης, το οποίο η ίδια τώρα απαξιώνει με τον διορισμό της στο κόμμα του Αλέξη και του Ν. Παππά και του Παυλάρα.

ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ!..

Βέβαια, η εκπρόσωπος Πόπη δεν πληροφορήθηκε ποτέ και τίποτα για την αποστολή εκατομμυρίων στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε η ιδιαιτέρα του Καλογρίτσα. Ούτε ένα σχόλιο για κάτι που μόνο για γέλια δεν είναι αλλά για πολλά κλάματα και για πολλές μπάτσες, αν η κατηγορία είναι αληθινή.

ΑΤΥΧΗΣΕ…

Απόψε ρίχνω τον Μητσοτάκη, φώναξε στο κανάλι που παρουσίαζε δελτία ειδήσεων και ετοιμαζόταν να το γιορτάσει δεόντως. Έκανε όμως λογαριασμούς χωρίς το «αφεντικό» που είχε αντίθετη άποψη και πήγε στράφι η επανάσταση -ονόματα δε λέμε, δεν θίγουμε υπολήψεις. Η ελευθερία του τύπου είναι προνόμιο ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων. Τρανό παράδειγμα η εφημερίδα και όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα, κάτι που αρκετές φορές βάζει σε περιπέτειες την διεύθυνση αλλά προτιμά την Ελευθεροτυπία!

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΣΤΟΥ!

Ποιος ή ποια θα έριχνε την κυβέρνηση μέσα σ’ ένα βράδυ, βάλτε με το νου σας να βρείτε. Αφού δεν μπόρεσε να ρίξει τον Μητσοτάκη από το μετερίζι που κατείχε στο δελτίο ειδήσεων, επιστρατεύτηκε να το κάνει από άλλο πόστο. Για γέλια και για κλάματα σας λέω…

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Το είπε ο Καλογρίτσας. Αν δεν πιστεύετε τη γραμματέα μου εδώ είμαι εγώ να σας τα κάνω πιο λιανά και έριξε στην πιάτσα ένα μήνυμα του Ν. Παππά για την μοιρασιά που θα έκαναν στο ΣΥΡΙΖΟκάναλο. Εκεί φαίνονται τα ποσοστά του Ιβάν Σαββίδη, του Καλογρίτσα κι ενός Α2, με τον οποίο ο Καλογρίτσας θα έπαιρνε το 5%! Πάλι μηνύσεις κι αγώνες η αθώα περιστέρα ο Ν. Παππάς. Για γέλια και για κλάματα.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

«Στα Πανεπιστήμια βρίσκεται η αστυνομία που δέρνει», λέει το διαφημιστικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την σημερινή κυβέρνηση που έβαλε «φρουρά» σε αυτά. Θέλουν να έχουν το προνόμιο τα ΣΥΡΙΖΟπουλα να δέρνουν εκείνα τους καθηγητές και να τους κρεμούν ταμπέλες στο λαιμό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις»!

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ…

Καταλήψεις και μπαχαλακισμός είναι το σύνθημα των Τσιπρόπαιδων, κάτι που έμαθε ο ίδιος ο Αλέξης την εποχή της Γκράβας που ως μαθητής έκανε γνωριμία με την εκπαίδευση από μακριά! Θέλουν πανεπιστήμιο κατσαπλιάδων και εμπόρων ναρκωτικών, όπως είδαμε στην πανεπιστημιούπολη τον προηγούμενο χρόνο. Αυτή την παιδεία ονειρεύονται για να υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους η νομιμότητα είναι καλύτερη.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα είχε η νέα πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, κάτι που μάλλον πρώτη φορά συμβαίνει ή τουλάχιστον δε θυμάμαι εγώ. Άλλο η συνάντηση κορυφής κι άλλο η πλατεία Κουμουνδούρου όπου μαζεύονται οι «σοφοί» της χώρας!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ… 

Δύο γυναίκες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναζητούνται στο Νομό Ιωαννίνων. Έχουν πέσει στο τραπέζι δύο ονόματα περιφερειακών συμβούλων χωρίς μέχρι τώρα να έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Ακόμη δεν έχει ακουστεί κανένα όνομα αντρών, κάτι που δείχνει μια απροθυμία, αφού δεν φαίνεται να αλλάζει το υπάρχον σχήμα. Ακούγεται το όνομα γυναίκας σε καίρια θέση στον τοπικό κομματικό μηχανισμό.

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ…

Τα νέα δεδομένα, λόγω της απογραφής του 2021 η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα, βάζουν σε σκέψεις αρκετούς υποψήφιους για υποψήφιους. Εκεί που τα πράγματα είναι σε καλύτερη κατάσταση είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, που προσδοκά στην εκλογή ενός βουλευτή στο νομό Ιωαννίνων, αν φυσικά πιάσουν και τα σχετικά ποσοστά. Ίσως ύστερα από πολλά χρόνια ο νομός μας βρεθεί ξανά με βουλευτή ΠΑΣΟΚ. Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες στον νομό περισσεύουν στον ανδρικό πληθυσμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ…

Στην πλευρά ΣΥΡΙΖΑ θα κονταροχτυπηθούν η σημερινή βουλεύτρια Μερόπη Τζούφη, με Θανάση Οικονόμου και Γιάννη Στέφο και ίσως με Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος. Ο Χρήστος Μαντάς φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον για τα πολιτικά ζητήματα της περιοχής.

Η ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ… 

Γράψαμε για υποψηφιότητες και θυμηθήκαμε το χώρο του ΠΑΣΟΚ που θα ανακοίνωνε τα ονόματα τον περασμένο Νοέμβριο. Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες κι ακόμη στον τόπο τα βιολιά! Ωστόσο, έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα, μεταξύ αυτών Κ. Γάτσιος, Γ. Τσίμαρης, Θ. Μανταλόβας, Δ. Δημητρίου και από γυναίκες Ντίνα Μπακόλα.

Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ…

Αν ο Δημητρίου κατέβει υποψήφιος βουλευτής, τότε ένα… τεράστιο κενό μένει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Επιμελητήριο. Όμως, επειδή αναντικατάστατος δεν υπάρχει όπως γράφτηκε στον Αθηναϊκό τύπο, το κενό στην Περιφέρεια που θα αφήσει ο Δημητρίου ενδέχεται να το καλύψει ο Σπ. Ριζόπουλος, που θα υιοθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ! Ουδείς αναντικατάστατος λοιπόν!

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ…

Πάρτε βραβεία να ‘χετε! Έρχονται εκλογές! Κάτι τέτοιο φαίνεται να επικράτησε τις προηγούμενες μέρες, στον ειδικό θεσμό «Best City Awards 2023». Βραβεία για όλες τις χρήσεις! Βραβεία για έργα που έγιναν, βραβεία για έργα που θα γίνουν, βραβεία για εκείνα που σκέφτονται να κάνουν Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας!

Η ΗΠΕΙΡΟΣ… 

Τέτοια βραβεία πήραν και στην Ήπειρο με πρώτη την Περιφέρεια, η οποία τιμήθηκε για την Λ. Νιάρχου και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου. Βραβεία οι Δήμοι Ιωαννιτών, Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Κόνιτσας. Άλλα ήταν χρυσά, άλλα αργυρά, ανάλογα με το έργο των αυτοδιοικητικών. Από την στήλη  καλή συνέχεια και του χρόνου τέτοια εποχή εις ανώτερα!

ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΑ!..

Μετά το Γρεβενίτι και στην Ελάτη στο Ζαγόρι τα κοινοτικά καταστήματα (καφενεία) θεόκλειστα εδώ και χρόνια. Είναι θλιβερό σε ένα Ζαγοροχώρι να μην υπάρχει κοινοτικό κατάστημα, επειδή κάποιες «λεπτομέρειες» τα κάνουν ακατοίκητα. Το ότι το Ζαγόρι είναι τεράστιος τουριστικός προορισμός οφείλεται σε κάποιους ιδιώτες που βάζουν πλάτη, αλλά πιο πολύ στο φυσικό περιβάλλον το οποίο είναι απείραχτο. Δεν είδα όμως πουθενά να βραβεύεται το Ζαγόρι για έργα! Αυτό είναι καλό ή κακό;

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ…

Τα σχολεία χρειάζονται μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μας λέει η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, η οποία υπηρέτησε το χώρο της Παιδείας ως υφυπουργός. Αλήθεια, αυτές οι 20-25.000 εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν μόνιμοι το 2021 και 2022 σε άλλη χώρα διορίστηκαν; Επί ημερών της και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ πόσοι είχαν διοριστεί ως μόνιμοι; Αν καλά θυμάμαι, από το 2008 είχε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μήπως κάτι άλλο ήθελε να πει και εμείς δεν καταλάβαμε καλά;

ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!..

Υπάρχει ή δεν υπάρχει κενό εξουσίας στο Δήμο Ιωαννιτών; Ιδού η απορία, του Θωμά Μπέγκα στον οποίο αυτόκλητα έδωσε απάντηση από το πουθενά η Τατιάνα Καλογιάννη, με τον όρο να μην συνεχίσει η δημοτική αρχή να εκτελεί έργα!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Δεν υπάρχει κενό εξουσίας απάντησε στο Θωμά η Τατιάνα, για να εισπράξουν όμως πληρωμένη απάντηση και οι δυο τους από τη δημοτική αρχή, ότι δεν έχει ανάγκη κηδεμονίας όπως προσπάθησε να προσφέρει η κ. Καλογιάννη.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…

Ας πούμε, ένα καλό λόγο κι ό,τι τσιμπήσουμε ήταν το σκεπτικό της Τατιάνας και είπε αυτά που είπε για δήθεν συμπαράσταση στη δοκιμασία που διέρχεται η Δ.Α από τη σχεδόν δίμηνη φυσική απουσία του δημάρχου Μ. Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα δίνοντας μάχη στο μέτωπο της προσωπικής του υγείας. Είμαι βέβαιος πως η απάντηση που έδωσε αργά το απόγευμα η Δ.Α ήταν δια χειρός και επινόησης Μ. Ελισάφ, για να αποδείξει ότι είναι παρών και δεν έχει ανάγκη συμπόνιας από Μπέγκα-Τατιάνα!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Κανείς πάντως δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρόνο της απουσίας του δημάρχου, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την υγεία του. Το δημαρχείο έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και οι αποφάσεις φέρουν την υπογραφή του Μ. Ελισάφ. Καλό είναι να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση σχετική με την επιστροφή του δημάρχου στα καθήκοντά του.

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.