ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα... υποκειμενικά
-Τίτλος στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Εμπαιγμός η αύξηση του κατώτατου». Αριστερά και «προοδευτικά» μαθηματικά. Τα 880 ευρώ του κατώτατου με 9% φορολογία στα πρώτα 10.000 ευρώ είναι... εμπαιγμός μπροστά στα 650 ευρώ του κατώτατου και 22% φορολογία αντίστοιχα για τα πρώτα 10.000 ευρώ του 2019.
31 Μάρ 2025 • 07:35
SHARE
-Τίτλος στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Εμπαιγμός η αύξηση του κατώτατου». Αριστερά και «προοδευτικά» μαθηματικά. Τα 880 ευρώ του κατώτατου με 9% φορολογία στα πρώτα 10.000 ευρώ είναι... εμπαιγμός μπροστά στα 650 ευρώ του κατώτατου και 22% φορολογία αντίστοιχα για τα πρώτα 10.000 ευρώ του 2019.
- Εικόνα στον τοίχο του ιστορικού 1ου Γυμνασίου - Ζωσιμαία Σχολή στα Γιάννενα. Τα συνθήματα παραμένουν σε κοινή θέα πολιτών, αλλά και μαθητών και εκπαιδευτικών εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες. [Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες — Δολοφόνοι - Μητσοτάκη ψόφα - Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών - Οι καθαροί τοίχοι βρωμάνε πειθαρχία...]. Ενδιαφέρθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου για να καθαριστεί ο τοίχος; Πάντως, ο Δήμος έχει ασχοληθεί γενικότερα, και αυτό είναι θετικό, με τους βανδαλισμούς σε κτίρια και αγάλματα της πόλης. Η Διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών ζήτησαν τη συνδρομή των αρμοδίων από τον Δήμο; Μίλησαν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές γι' αυτό τον βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας και μάλιστα εκπαιδευτικού κτιρίου; Η τοπική ΕΛΜΕ γιατί δεν έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη εικόνα; Εκτιμά μήπως πως αυτού του είδους οι παρεμβάσεις δεν ανήκουν στο "αντικείμενο" των δραστηριοτήτων της;
- Επί δύο χρόνια έκρυψαν, δηλαδή με τη γλώσσα τους «μπάζωσαν», τον καθοριστικό, καταλυτικό ρόλο του σταθμάρχη που είχε ως αποτέλεσμα τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ των δύο τρένων, με αποτέλεσμα την Τραγωδία των Τεμπών. Δεν τον ανέδειξαν τα ΜΜΕ, τον έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών το «Σύμβολο Μ. Καρυστιανού», τον «ξέχασαν» στις ομιλίες τους πολιτικοί της αντιπολίτευσης. Και τώρα που έρχονται σιγά-σιγά αλλά καταιγιστικά τα πραγματικά στοιχεία, προσπαθούν να αλλάξουν το σκηνικό.
- Ακούω και διαβάζω, τώρα, πως «ο σταθμάρχης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης». Όχι, κουτοπόνηροι, τοξικοί, τυμβωρύχοι. Διοικητικά μπορεί να είναι ο τελευταίος τροχός σε μια ολόκληρη λειτουργία του ΟΣΕ. Αλλά είναι ο ΠΡΩΤΟΣ τροχός όσον αφορά τη σύγκρουση των τρένων, με τις ενέργειές του ή τις μη ενέργειές του το μοιραίο βράδυ.
- Προσπαθούν με κάθε τρόπο, με fake news, με τοξικό λόγο, με υιοθέτηση κάθε ψεκασμένης «θεωρίας», να μας πείσουν ότι αιτία του δυστυχήματος δεν είναι αυτό που το προκάλεσε, αλλά ό,τι ακολούθησε το δυστύχημα... Και κάθε μέρα, μόλις ένα αφήγημά τους ανατρέπεται από την κοινή λογική, επινοούν κάτι άλλο. Και κάτι άλλο... Με αποκλειστικό πλέον στόχο να καθυστερήσουν τη ΔΙΚΗ.
- Τώρα σφάζονται μεταξύ τους στο «προοδευτικό» μέτωπο για το ποιος δεν είναι «ουρά» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αλλά όλο το «προοδευτικό» μέτωπο ταυτίζεται με τις κινήσεις της και τον προσανατολισμό τους. Αφού είδαν πως η σύμπλευσή τους με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και επίσης με τον Κ. Βελόπουλο δεν τους έφερε ψήφους — κάθε άλλο μάλιστα — τώρα προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από «κοινές» πρωτοβουλίες. Αλλά μόνο σε διαδικαστικό επίπεδο. Σε όλα τα άλλα είναι μαζί.
- Δεν τους προλαβαίνουμε... «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε λαγούμι και καλά θα κάνει να παραμείνει εκεί», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τον πρώην πρωθυπουργό. Περασμένες μου αγάπες. Σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Πάνος Σκουρλέτης (Νέα Αριστερά) και ο Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) ύψωσαν τους τόνους ο ένας εναντίον του άλλου για τα εσωκομματικά του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ενδιαφέρουν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά ούτε και οπαδούς των δύο κομμάτων που δημοσκοπικά έχουν περίπου 1,5% και 6% αντίστοιχα.
- Τώρα που επίσημα έρχονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, τι θα γίνει με τους δημοσιογράφους που άφηναν άλλα να διαχέονται για τις αιτίες θανάτου του; Θα ασχοληθεί το ΕΣΡ; Και θα επανορθώσει ο Λάκης Λαζόπουλος που ανέφερε στην εκπομπή του πως «σκοτώνουν ένα παιδί για να στείλουν μήνυμα στη μάνα του, με λογική μαφίας»;
- Το ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε “13-0” τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο Νίκο Παπά του ΣΥΡΙΖΑ, που, ως γνωστόν, καταδικάστηκε για το πιο ατιμωτικό για πολιτικό αδίκημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος. Και τη δήλωση αυτή του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατερίνα Μπατζελή, στέλεχος του Κινήματος, τη βρήκε «τοξική και λανθασμένη». Και έρχεται στο νου το άσμα, «Άρχισαν τα όργανα»...