• Το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί στα εσωτερικά, αλλά και στα εξωτερικά θέματα, βρέθηκε στο επίκεντρο της αυστηρής κριτικής που άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, μιλώντας σε εκδηλώσεις και σε επισκέψεις του που πραγματοποίησε στο Νομό Ιωαννίνων.
Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση συνειδητά καλλιεργεί τον κοινωνικό διχασμό, «καυτηρίασε» την στάση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για «το Τσάμικο» που ανακινεί η Αλβανική πλευρά, ενώ απέδωσε τις επισκέψεις των Υπουργών Ευ. Αποστόλου και Παν. Σκουρλέτη στα Γιάννενα σε καθαρά κομματικούς λόγους.
Αναφερόμενος στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Τασούλας, υπογράμμισε «ότι ο λαός μας βιώνει μία έντονη επιδείνωση στην οικονομία, στα εθνικά ζητήματα, σε θέματα δημοκρατίας, παιδείας, περιφερειακής ανάπτυξης, υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι προεκλογικές υποσχέσεις των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου μιλούσαν για δήθεν «κοινωνική σωτηρία»!
Ο βουλευτής (και πρώην Υπουργός) επέκρινε επίσης με σφοδρότητα την συγκυβέρνηση για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επιδεικνύει, τονίζοντας ότι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία άρχισε ήδη να δέχεται φανερά πλήγματα από την «πρώτη φορά Αριστερά». «Περιφρονούν, απειλούν, και λοιδωρούν πολίτες που ασκούν το στοιχειώδες συνταγματικό δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης καλλιεργώντας ταυτόχρονα κοινωνικό διχασμό. Περιφρονούν το Κοινοβούλιο και υπονομεύουν την αποστολή της αντιπολίτευσης που είναι να ελέγχει την Κυβέρνηση: Ο Πρωθυπουργός δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που δέχεται, οι Υπουργοί απουσιάζουν όταν καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, ενώ οργιάζει η κατεπείγουσα νομοθέτηση με τροπολογίες, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και υπερεπείγοντα νομοσχέδια», τόνισε ο κ. Τασούλας, στην νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη, καλείται να εξασφαλίσει την προκοπή του Ελληνικού λαού και την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Κομματικές επισκέψεις
Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη στον νομό Ιωαννίνων των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. κ. Αποστόλου και Σκουρλέτη, ο κ. Τασούλας είπε ότι όλα αυτά γίνονται για κομματικούς λόγους εντυπώσεων, καθώς την ίδια στιγμή τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται, ενώ και τα προβλήματα αρμοδιότητος του κ. Σκουρλέτη (διάταγμα λίμνης, χωροταξικό Ιωαννίνων κ.α.) σέρνονται χωρίς να επιλύονται.
Εθελοτυφλεί η Κυβέρνηση
Στο στόχαστρο του βουλευτή της Ν.Δ. βρέθηκε η Κυβέρνηση για τις Αλβανικές προκλήσεις με αιχμή το ανύπαρκτο «τσάμικο ζήτημα» και των Τούρκων με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. «Όλα αυτά- είπε σε συνεντεύξεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στο ITV)- γίνονται γιατί οι γείτονές μας, δυστυχώς νοιώθουν τη διεθνή αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών, αλλά και γιατί η ίδια η Κυβέρνηση αντιδρά πολύ ήπια έως και καθόλου, με αποτέλεσμα να φουντώνει την προκλητικότητα Αλβανίας και Τουρκίας. Οι Τσάμηδες υπήρξαν τόσο κατά την ιταλική εισβολή όσο και κατά την κατοχή κατ’ επανάληψιν εγκληματίες πολέμου και η ελληνική δικαιοσύνη (Δικαστήρια Δωσιλόγων) τους κατεδίκασε αμετάκλητα, γι’ αυτό και δεν είναι δυνατόν μετά τόσα χρόνια να εγείρονται ζητήματα δήθεν «δικαίωσής» του με την ανοχή αν όχι παρότρυνση της αλβανικής Κυβέρνησης την ίδια στιγμή που η ελληνική Κυβέρνηση εθελοτυφλεί».
Στο Δήμο Μετσόβου
Ο Κώστας Τασούλας επισκέφθηκε επίσης το Μέτσοβο και την Χρυσοβίτσα (φωτό), όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται στα τέμπλα και στους άμβωνες των Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αντιστοίχως. Πρόκειται για έργα που προωθήθηκαν χάρη στις μελέτες συντήρησης είχαν συνταχθεί την περίοδο που ο κ. Τασούλας ήταν Υπουργός Πολιτισμού και είχαν εγκριθεί από το ΚΑΣ, ενώ οι εργασίες γίνονται σήμερα χάρη στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
• Ο κ. Τασούλας είχε επίσης την ευκαιρία να βρεθεί στην εκδήλωση μνήμης για την μάχη των Σουλιωτών κατά του Αλή Πασά στη Βρυτζάχα που οργάνωσε ο Δήμος Δωδώνης από κοινού με την Κοινότητα Ζωτικού και το Σύλλογο Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού.