ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικίνδυνη για τα παιδιά μας η οδός Ρόζας Ιμβριώτη (Βρυσούλα)

\

4 Μάρ 2022 • 09:40
Επικίνδυνη για τα παιδιά μας η οδός Ρόζας Ιμβριώτη (Βρυσούλα)

\

• Οι κακοτεχνίες στην οδό «Ρόζας Ιμβριώτη» στη Βρυσούλα, έρχονται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής είναι τεράστια!
Το θέμα επανειλημμένα έχουν αναδείξει με έγγραφά τους στον Δήμαρχο, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου, ενώ θέση πήρε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τ. Καλογιάννη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου. Μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της παρατηρεί ότι «καταστράφηκε μία συνδετήρια ευθεία οδός μεταξύ Νικοπόλεως και τη Δημ. Γλάρου, αυτή της Ρόζας Ιμβριώτη, για να κατασκευαστεί στη θέση της μία τεθλασμένη οδός, χωρίς να θεμελιώνεται η σκοπιμότητά της, δια της απλής λογικής. Παγκόσμια πρωτοτυπία καθότι στις στοιχειώδεις αρχές της γεωμετρίας, περιλαμβάνεται και ότι η ευθεία πάντα υπερτερεί της τεθλασμενης». Και καλεί τη Δημοτική Αρχή να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι το πρόβλημα που δυσκολεύει την κυκλοφορία των κατοίκων.

Ανοιχτή επιστολή…
Στο μεταξύ, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, το Διοικητή της Τροχαίας και κάθε άλλο αρμόδιο, γονείς παιδιών που φοιτούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βρυσούλας, περιγράφουν την σημερινή κατάσταση των δρόμων της περιοχής και ζητούν την παρέμβασή τους για ασφαλή διέλευση των παιδιών.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Στο σχολείο αυτό αλλά και στο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται, φοιτούν παιδιά από την περιοχή δεξιά και αριστερά των δύο μεγάλων δρόμων Αλεξ. Παπαναστασίου και Νικοπόλεως. Για να φτάσουν καθημερινά τα παιδιά μας στο σχολείο περνούν ένα Γολγοθά…
»…Από όποια περιοχή και αν προέρχονται τα παιδιά (ή την Κάτω Βρυσούλα ή την Άνω Βρυσούλα) στο σχολείο οδηγούν δύο δρόμοι. Η οδός Τριανταφυλλίδη των εργατικών κατοικιών και η οδός Ρόζα Ιμβριώτη. Οι δύο αυτοί δρόμοι συναντιούνται έξω από το σχολείο. Και οι δύο δρόμοι θυμίζουν μεταπολεμική κατάσταση.
»Διαμαρτυρηθήκαμε πολλές φορές στις Δημοτικές Αρχές, αλλά δεν εισακουστήκαμε τουλάχιστον για ασφαλτόστρωση των δύο δρόμων, γιατί από τότε που τα παιδιά μας φοιτούν στο σχολείο, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Έτσι η μεν Τριανταφυλλίδη είναι όλο λακκούβες, η δε Ρόζα Ιμβριώτη, γεμάτη λάσπες, χωρίς πεζοδρόμια και το χειρότερο όταν βρέχει πλημμυρισμένη με νερά τα οποία φτάνουν στο ύψος των 20-30 πόντων. Σας ερωτούμε κ. Δήμαρχε, όταν τα παιδιά μας κάθονται με τα πόδια τους βρεγμένα αναγκαστικά 6 ώρες στο σχολείο, δεν κινδυνεύει η υγεία τους; Γιατρός είστε!».

Κίνδυνος ατυχημάτων
Στη συνέχεια οι γονείς αναφέρονται σε επιπλέον προβλήματα που προκαλούν οι κακοτεχνίες στην οδό Ρόζα Ιμβριώτη, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων να είναι καθημερινός!
Όπως σημειώνουν «Η Ρόζα Ιμβριώτη όλα τα χρόνια ήταν ένας ευθύς δρόμος με όλα τα προβλήματά του που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά με ορατότητα ώστε να μην έχουμε ατυχήματα. Φέτος δεν μας έφταναν όλα αυτά, μας προσθέσατε και άλλα τόσα και χειρότερα. Κλείσατε τον παλιό δρόμο, δηλαδή τη Ρόζα Ιμβριώτη, σε ένα σημείο στο No 10 και ανοίξατε δίπλα έναν νέο που είναι δρόμος ΣΚΟΤΩΜΟΥ. Το κομμάτι του νέου δρόμου έχει τέτοια κλίση που δεν έχουμε ορατότητα και γλυτώσαμε ως εκ θαύματος πριν λίγες μέρες τη μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Ένα αυτοκίνητο ανέβαινε και το άλλο κατέβαινε.
»Αυτοκίνητα παρκαρισμένα δεξιά αριστερά και ορατότητα λόγω της κλίσης του δρόμου μηδέν. Δύο παιδάκια στο ένα αυτοκίνητο. Συνειδητοποιείτε όλοι τι θα γινόταν! Χρειαζόμαστε θύματα παιδιών για να βγείτε από τα γραφεία και να ελέγξετε τους δυο δρόμους από τους οποίους οδηγούμαστε στο σχολείο; Τριανταφυλλίδη και Ρόζα Ιμβριώτη;
»Χρειαζόταν να κάνουμε ζιγκ-ζαγκ για να ξαναμπούμε στον ίδιο δρόμο; Ποιοι μηχανικοί ήταν αυτοί που έκλεισαν έναν ευθύ δρόμο και σχεδίασαν και άνοιξαν ένα δρόμο του σκοτωμού με ζιγκ – ζαγκ;
Η οδός Ρόζα Ιμβριώτη δεν είναι μόνο ακατάλληλη αλλά είναι πλέον και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να τη διαβαίνουμε καθημερινά».
Κλείνοντας οι γονείς, απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο, τονίζουν ότι «οι δρόμοι που είναι γύρω από κάθε σχολείο και μάλιστα δημοτικό και νηπιαγωγείο στα οποία φοιτούν μικρά παιδιά έχουν προτεραιότητα μεγαλύτερη από το κέντρο της πόλης…».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.