Για μια ακόμη ημέρα οι δείκτες της πανδημίας παρέμειναν σχεδόν σταθεροί, μεταθέτοντας πλέον τις προσδοκίες για αποκλιμάκωσή της για την επόμενη εβδομάδα. Και χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 20.000, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει συνολικά 21.260.
Στην Ήπειρο ανακοινώθηκαν 624 με τα Γιάννενα να εξακολουθούν να έχουν τα μισά και πλέον από αυτά (376), ενώ υψηλός είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στην Πρέβεζα (103). Καλύτερη είναι η κατάσταση στις άλλες δύο περιφερειακές ενότητες. Στην Άρτα ανακοινώθηκαν 79 και στη Θεσπρωτία 66.
Ελαφρά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν ο αριθμός των νέων θανάτων, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 49 (56 προχθές). Μικρή αύξηση είχε ο αριθμός των διασωληνωμένων, που χθες ανέβηκε στους 361 (έναντι 359 προχθές). Από αυτούς οι 239 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Στα θετικά της ημέρας, είναι η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία που ήταν 320, ήτοι λιγότεροι σε ποσοστό 10.36%.
Η κατανομή
Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν χθες στις Π.Ε.: Αττικής 6.529, Θεσσαλονίκης 2.195, Ηρακλείου 1.092, Αχαΐας 1004, Κοζάνης 504, Λάρισας 476, Μαγνησίας 42, Εύβοιας 405, Αιτωλοακαρνανίας 404, Χανίων 385, Ιωαννίνων 376.
Οι εμβολιασμοί
Αν και καθημερινά σχεδόν γινόμαστε «μάρτυρες» συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από την επιλογή τους να μην εμβολιαστούν, υπάρχει ακόμη ένας πολύ μεγάλος αριθμός που αποφεύγουν με διάφορες δικαιολογίες το εμβόλιο. Ο αριθμός των εμβολιασμών πανελλαδικά, αλλά και στα Γιάννενα έχει μειωθεί κατακόρυφα. Την Πέμπτη έγιναν συνολικά 260, από τους οποίους μόνο οι 24 αφορούν πρώτη δόση, ενώ οι 189 την αναμνηστική.