ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φωνή αγωνίας» για τις δομές της «Κιβωτού» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα

23 Δεκ 2022 • 08:52
«Φωνή αγωνίας» για τις δομές της «Κιβωτού» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα

• Σε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας τίθεται σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα η συνέχιση της λειτουργίας των δομών της «Κιβωτού» στις δύο ακριτικές περιοχές. 

Χθες ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης συνάντησαν τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δερβιτσάνη και τον ενημέρωσαν συνοπτικά για τη Δομή που λειτουργεί στην Πωγωνιανή, τις επενδύσεις που έχουν γίνει για κτιριακές υποδομές, αλλά και εν γένει για τον ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή η οποία φθίνει πληθυσμιακά και κοινωνικά. 

Ο Πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.»- άκουσε τα όσα του ανέπτυξαν οι τρεις αιρετοί και τους απάντησε ότι θα έχει επικοινωνία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Κιβωτού» κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, προκειμένου να εξετάσει το αίτημά τους, χωρίς να επεκτείνεται περαιτέρω η συζήτηση. 

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας 

Παρέμβαση προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» κ. Μαρτίνου έκανε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. Ανδρέας. Όπως αναφέρει στον πρόλογο της επιστολής του, υπηρετεί στην ακριτική Μητρόπολη 56 χρόνια, γι’ αυτό καταθέτει τον προβληματισμό του από την είδηση ότι επίκειται το κλείσιμο των δομών Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Ο κ. Ανδρέας συνεχίζοντας αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη λειτουργία των σχολείων το κλείσιμο των δομών και συγκεκριμένα: «Όπως ίσως γνωρίζετε, το Δημοτικόν Σχολείον Πωγωνιανής λειτουργεί με μαθητάς αποκλειστικώς της «Κιβωτού του Κόσμου», εις δε την Κόνιτσαν, τα Α΄ και Β΄ Δημοτικά Σχολεία λειτουργούν και με μαθητάς της εδώ δομής της «Κιβωτού». Μάλιστα, δια να αντιληφθήτε επακριβώς πως διατηρούνται τα Σχολεία αυτά εις την δραματικώς ολιγάριθμον περιοχή μας, σας πληροφορώ ότι προ ολίγου το ως άνω Β΄ Δημοτικόν Σχολείον Κονίτσης υπεβιβάσθη από 6θεσιον εις 4θεσιον. Αγωνιώντας λοιπόν, υπό το φάσμα της καταργήσεως των δομών της «Κιβωτού» εν τε τη Πωγωνιανή και Κονίτση, συνεκδοχικώς δε του οσονούπω κλεισίματος των αντίστοιχων σχολείων, ελλείψει μαθητών, απευθύνω ως υπεύθυνος Ποιμενάρχης της περιοχής μας, θερμοτάτην έκκλησιν προς υμάς να μην υλοποιηθεί η αυτόχρημα εφιαλτική αυτή πληροφορία. Άλλως -ο μη γένοιτο- εάλω η ακριτική μας Επαρχία…».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.