ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου

23 Απρ 2025 • 07:29
Το Σάββατο η κηδεία  του πάπα Φραγκίσκου

Μεγάλη συγκίνηση στους καθολικούς Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, έχει προκαλέσει η εκδημία του πάπα Φραγκίσκου, του «Πάπα των φτωχών», ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα του Πάσχα, σε ηλικία 88 ετών. Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά του πλανήτη συρρέουν στην πλατεία του Βατικανού, για να προσευχηθούν στη μνήμη του.

Η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου (11 π.μ. ώρα Ελλάδας), όπως αποφάσισε χθες  η σύνοδος των Καρδιναλίων και αρκετοί ηγέτες έχουν δηλώσει ότι θα ταξιδέψουν στη Ρώμη για να παραστούν στην κηδεία.

Η σορός του ποντίφικα πρόκειται να μεταφερθεί στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου σήμερα το πρωί στις 9. Το λαϊκό προσκύνημα πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή.

Η ταφή του, βάσει της βούλησής του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη βασιλική εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης, που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο. «Ο τάφος πρέπει να είναι κάτω από το δάπεδο, απλός, χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση και μόνο με μια επιγραφή: Franciscus», γράφει στη διαθήκη του.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.