- Έχω διατυπώσει, σε ανύποπτο χρόνο, πως, λόγω και γεγονότων από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, η έννοια του «έντιμου» ταυτίζεται μόνο με τη μη εκμετάλλευση καταστάσεων για προσωπικούς οικονομικούς λόγους. Στην έννοια αυτή, κατά τη γνώμη μου, περιέχονται και πρακτικές που δεν αφορούν «χρηματισμό». Ο οποίος, βέβαια, πρέπει να τεκμηριωθεί από τη Δικαιοσύνη και όχι από εκτιμήσεις πολιτικών ή χρηστών του διαδικτύου.
- Ερώτημα, λοιπόν: α) Η πρακτική, επί προεδρίας του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην αμετάκλητη καταδίκη των δύο υπουργών του, Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλου, ήταν ΕΝΤΙΜΗ ή ΑΝΕΝΤΙΜΗ; Το δεύτερο, κατά τη γνώμη μου. β) Η σκευωρία της NOVARTIS, επί Αλέξη Τσίπρα, ήταν ΕΝΤΙΜΗ πρακτική ή ΑΝΕΝΤΙΜΗ; Το δεύτερο, πάλι, κατά τη γνώμη μου.
- Και προσοχή! Εκτός όλων των άλλων σοβαρών επιπτώσεων, αν τελικά ο στόχος της ανάληψης της εξουσίας με αυτές τις, κατά την άποψή μου, ανέντιμες μεθοδεύσεις είχε επιτευχθεί, ένα αποτέλεσμα θα ήταν η εξασφάλιση, νόμιμα, δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την επόμενη τετραετία, λόγω εκλογής στις θέσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των κομματικών κρατικών στελεχών. ΥΓ. Δεν εντάσσω στο θέμα αυτό οικονομικές «αναθεωρήσεις».
- Δείτε αυτό από τον φίλο Κ.Κ.: «Την 5η Μαΐου του 2010 συμμετείχα στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όταν έγινε η επίθεση σε βάρος του κτηρίου της MARFIN δεν βρισκόμουν στο σημείο». Αυτό απάντησαν οι δύο προφυλακισθέντες. Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στην άρνηση «δεν βρισκόμουν στο σημείο», αλλά στη φράση «όταν έγινε η επίθεση σε βάρος του κτηρίου της MARFIN». Έχετε ακούσει ποτέ για «επίθεση σε βάρος κτηρίου»; Με το κτήριο τα είχαν οι άνθρωποι και όχι με τα τραγικά θύματά τους; Δηλαδή δεν ήξεραν ότι «στο κτήριο» υπήρχαν άνθρωποι που δολοφονήθηκαν; Φοβερή η ελληνική γλώσσα! Η αλήθεια βγαίνει από την πόρτα και ξαναμπαίνει από το παράθυρο!!! Σκίτσο του Χρίστου Παπανίκου (ΦΩΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ).
- Ο Παναγιώτης Δουδωνής δήλωσε ότι κατέρρευσε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί «αθώων βουλευτών» για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή την ποινική δίωξη σε τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ. Ο νομικός και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» το εξής: η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αρχειοθέτησε τις υποθέσεις που αφορούσαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ για επτά από τους έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
- Για τους υπόλοιπους τέσσερις βουλευτές ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Για την εκτίμησή του, ως πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει έκπληξη. Ούτε για την ακινησία της «βελόνας». Ως νομικός, όμως, εκτιμά πως και αυτοί οι συγκεκριμένοι που διώκονται έχουν το τεκμήριο της αθωότητας.
- Ένα από τα επιχειρήματα στελεχών της ΕΛ.Α.Σ. εναντίον του ΠΑΣΟΚ είναι πως «για τρία χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν απούσα». Δεν ήταν, φαίνεται, αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν παρόν, ως κόμμα συνολικά αλλά και μέσω των στελεχών του, σε όλα τα μεγάλα θέματα. Με ορμή, με δυναμική φρασεολογία, με πολλές κινηματικές πρωτοβουλίες και με αιχμηρές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.
- Άλλο είναι το θέμα που αφορά το ΠΑΣΟΚ. Ήταν στην πρώτη γραμμή προώθησης κάθε fake news, ταυτίστηκε με κάθε τοξική ορολογία της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάστηκε στις, κατά την άποψή μου, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία κινήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό του στοίχισε πολιτικά και δημοσκοπικά.
- Διαβάστε: «Ο τραμπουκισμός δεν γίνεται από την αστυνομία. Ο τραμπουκισμός γίνεται στους μάρτυρες που έρχονται, που είναι φοβισμένοι και έχουν ξεχάσει τα πάντα και τους πάντες». «Μιλάμε για τραμπούκους; Μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση». «Όταν ανεβαίνουν εκεί επάνω στο βήμα για να καταθέσουν, τα ξεχνάνε όλα. Τόσο πια πολύ φοβούνται; Προφανώς έχουν δεχτεί πιέσεις να μη μιλήσουν, γιατί ίσως κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα». Δηλώσεις των γονέων του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη, που δολοφονήθηκε, σε μια δίκη που τα ΜΜΕ, πολιτικοί και άλλοι, την έχουν «ξεχάσει». Πάντως, η Έ. Αχτσιόγλου ήταν εκεί, παρούσα, στο πλευρό δικηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων.